Wederom Poolse kansarme kinderen naar Borculo

BORCULO - Er is in de week van 29 april tot en met 5 mei een collectie die kansarme Poolse kinderen een onvergetelijke tijd moet bezorgen. 

Pax Kinderhulp Borculo heeft in november vorig jaar enkele kindertehuizen bezocht in de omgeving van Katowice. De kinderen die hier verblijven hebben hun ouders verloren of zijn door de slechte sociale omstandigheden uit huis geplaatst. Door werkloosheid, echtscheidingen, drank- en drugsproblemen en slechte behuizing, worden kinderen vaak de dupe en ontstaat er dikwijls een situatie waarin voor kinderen een veilig onderkomen moet worden gezocht. De helaas diverse kindertehuizen in Katowice en omgeving zijn daar een voorbeeld van.

25 kinderen
Pax Kinderhulp Borculo zal zich inspannen om in juli van dit jaar 25 kansarme kinderen uit deze tehuizen voor een zestiendaagse vakantie naar Borculo te halen. De voorbereidingen voor deze actie zijn in volle gang. De werkgroep en de vrijwilligers van Pax Kinderhulp Borculo staan te trappelen om de kinderen te ontvangen en van een welverdiende vakantie te laten genieten. Volgend jaar hoopt de werkgroep voor de veertigste maal kansarme Poolse kinderen te verwelkomen.

Om deze actie mogelijk te maken kan Pax Kinderhulp Borculo gelukkig rekenen op diverse sponsors, die door hun geldelijke bijdrage een dergelijke actie mogelijk maken. Daarnaast wordt door Pax Kinderhulp Borculo jaarlijks een collecte gehouden in de voormalige gemeente Borculo. Deze collecte vindt dit jaar plaats van 29 april tot en met 5 mei. Ook wordt er eind mei op de Borculose Markt een verloting gehouden om geld te genereren.