Afbeelding

Melissa Peperkamp

Snowboardster - 19 jaar - Afkomstig uit Zelhem

Even voorstellen: ik ben Melissa Peperkamp. Door de week woon ik op Sportcentrum Papendal in Arnhem, waar ik mijn dagelijkse trainingen volg als ik in Nederland ben. Hiernaast volg ik nog een MBO-zorgopleiding. Daarnaast ben ik eigenaar van een bedrijf, By MP Headwear.

Als klein meisje ging ik altijd mee met mijn ouders naar de sneeuw. Tussen de benen van mijn vader ging ik op hele kleine skietjes de berg af. Dit vond ik echt geweldig en het mocht van mij nog wel veel harder dan dat mijn vader ging.

Toen ik 6 jaar was wilde ik weleens een snowboard proberen. Ik kreeg een privéles in Zwitserland en ik snowboardde gelijk de kinderpiste af naar beneden. Zo is het allemaal begonnen. Ik leerde de basis en maakte heel veel uren in de indoorhallen van Nederland. Later ging ik samen met mijn moeder naar “waar er maar sneeuw lag” in Oostenrijk, Duitsland, Italie, Zwitserland. Hier deed ik mee aan leuke kleinschalige wedstrijdjes en hoe klein ik ook was, ik stond altijd op het podium. Niet veel later deden we mee aan wat grotere wedstrijden zoals de Europacups en hier werd ik gespot door TeamNL. Toen begon het allemaal wel heel serieus te worden. En ik vond dit geweldig. De reizen waren ver en heel leerzaam. Ik ontwikkelde me enorm snel. Dat moest ook wel want het niveau van de wereldtop ligt hoog.

Niet veel later deed ik mee aan de World Cups en daar presteerde ik boven verwachting. Ik heb in 2020 mee gedaan aan de Youth Olympics en daar heb ik zilver en brons mee naar huis genomen. Hier was ik heel trots op en het motiveerde mij om nóg meer uit mijzelf te halen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Door alle steun en het harde werken mocht ik twee jaar later mee doen aan de Olympische Spelen in Beijing. Er hebben zoveel mensen naar me gekeken, ik heb zoveel lieve berichten gehad, het was zo’n gave ervaring. Ik ben uiteindelijk op slopestyle 13e geworden, wat al een hele prestatie was. Maar bij de big air werd het nog leuker. Ik ben daar 6e geworden. Zo blij dat ik mijn runs zo goed heb neergezet op het juiste moment. Buiten dat was de ervaring echt heel gaaf. Op naar de volgende!

Ik streef naar om altijd de beste, net iets sterker te zijn. Mijn focus ligt hoog op het moment dat ik moet presteren. Ik hoop dit gevoel nog heel lang vast te kunnen houden en voor Nederland op mijn best te mogen presteren.