Het Open Needs 60-plus Klootschieterstoernooi. Foto: PR
Het Open Needs 60-plus Klootschieterstoernooi. Foto: PR

Tiende editie klootschiet-
toernooi voor zestigplussers

NEEDE - Na het succes en de vele positieve reacties van vorig jaar, is er op 18 april voor de tiende maal het 60-plus klootschieters toernooi in Neede.

Dat voor 60-plussers bewegen belangrijk is dat is al even bekend en om het dan te combineren met en gezellige en sportieve dag klootschieten is het uitgangspunt van de organisatie geweest, die zelf ook uit vijf 60-plussers uit Neede bestaat. Deze vijf zorgen ervoor dat op donderdag 18 april dit klootschieterstoernooi voor deze doelgroep kan plaatshebben.

Er zijn al veel 60-plussers die op eigen gelegenheid op diverse locaties in de Achterhoek en Twente één of meerdere keren per week deze mooie sport beoefenen. Om nu deze klootschieters, maar ook juist hun leeftijdsgenoten die niet regelmatig of helemaal niet bekend zijn met de klootschietsport bijeen te brengen, organiseren zij dit toernooi.

Ondanks het wedstrijdelement staat een dag bewegen en gezellig met elkaar sporten voorop en er kan dus ook door niet geoefende klootschieters aan deel worden genomen. Diegene die geen klootschiet-materiaal zelf hebben, kunnen dit ter plekke huren.

Het toernooi wordt afgewerkt op een prachtig parcours van circa 4,9 km in het mooie buitengebied van de Needse berg en de deelnemer wordt verwacht, vanaf 09.30 uur, aan de Uitslagdijk nummer 6 in Neede. De inschrijving is open tot 10.15 uur.

Er kan ingeschreven worden in de klassen: Heren 60-plus en Gemengd 60-plus (minimaal 1 dame). Men kan deelnemen met teams van 3 of 4 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per team, waarvoor men ontvangen wordt met koffie met wat lekkers en deelnemer bent aan het evenement. Voor elke klasse zijn er geldprijzen en er is een wisselbeker beschikbaar gesteld door de Totale Zorgwinkel Neede.
Voor-aanmelding wordt zeer op prijs gesteld in verband met de organisatie en dan graag voor 13 april via het mailadres leoendinydavina@gmail.com of tel. 06-83921720. Men krijgt dan indien gewenst de uitnodiging en de route beschrijving opgestuurd.