De jongste turnsters van RGV Ruurlo eindigden als derde bij de laatste plaatsingswedstrijd in Doetinchem. Foto: PR
De jongste turnsters van RGV Ruurlo eindigden als derde bij de laatste plaatsingswedstrijd in Doetinchem. Foto: PR

Gwen Groot Zwaaftink en Luna Gotink naar finale

Sport

Balk bleek struikelblok voor jonge RGV’ers

DOETINCHEM/RUURLO - De laatste plaatsingswedstrijd voor de jongste turnsters van RGV Ruurlo was afgelopen zaterdag in Doetinchem. Zij streden met nog elf teams voor de titel ‘seizoenskampioen 2023-2024’. Hiervoor telde het resultaat van alle drie wedstrijden. 

Dus de meiden moesten nog  één keer alles uit de kast halen. Helaas hadden ze op de balk behoorlijk last van de zenuwen. Iedereen, behalve Gwen Groot Zwaaftink, viel een keer van de balk. Gelukkig maakte de brug alles weer goed en wisten ze uiteindelijk in hun baan wederom de tweede plaats te behalen. Door driemaal de tweede plaats te pakken in de voorrondes behaalden ze een mooie bronzen medaille in de seizoenuitslag. Ze gingen dus met twee medailles naar huis.

Tevens werd er bekendgemaakt welke 19 meisjes zich individueel voor de finale hadden geplaatst. Omdat er in totaal 59 meisjes hadden geturnd, was ook dit weer een spannende uitslag. Gwen Groot Zwaaftink en Luna Gotink werden op basis van de resultaten uitgenodigd voor de eindronde en Myrle Schroer staat tweede reserve. Helaas is voor de overige drie turnsters, Suze Rösken, Emy Ribbers en Elin Overkamp, het wedstrijdseizoen ten einde. Maar de dames kunnen terugkijken op een succesvol seizoen, met een team dat voor het eerst aan de turncompetitie meedeed en dus drie keer met zilver naar huis ging en het derde beste team van het seizoen was.