Opbrengst boekenmarkt bij Wilghenhoeve naar Westerbork Scholenproject Ruurlo

RUURLO – Ook dit jaar organiseert Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo weer een grote boekenmarkt in en rondom woonboerderij de Wilghenhoeve aan de Tolhutterweg, om de kosten voor de activiteiten van het project te betalen. Want die kosten zijn er. De boekenmarkt vindt plaats op zondag 25 juni vanaf 10.00 uur.

De reis per bus naar Kamp Westerbork voor de leerlingen kost jaarlijks gemiddeld 3.000 euro, de synagoge en de moskee in Lochem krijgen voor hun medewerking ook een bedrag en de reiskosten voor de sprekers in de klas, die vertellen over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog moeten ook worden betaald. Naast de opbrengst van de flessenactie bij supermarkt PLUS Stam en de bijdrage van de Amnestygroep Ruurlo uit de collecte is deze boekenmarkt een belangrijke post.

Naast een grote en mooie collectie boeken, die scherp zijn geprijsd, kan men tijdens de boekenmarkt een aantal kramen bezoeken met handvaardigheden op allerlei gebied, zoals sieraden, jams, kleding, kersenpitzakken en nog veel meer. Er is een loterij met mooie prijzen, die direct mee te nemen zijn en een heerlijke catering met zelfgemaakte specialiteiten. Met de bijdrage aan deze dag helpt men direct de stichting het scholenproject.