Door het Freewilligers-project nodigt Reurpop nieuwkomers uit om als (internationale) vrijwilliger bij het festival aan de slag te gaan om zo een sociaal netwerk op te bouwen, Foto's: PR.

Door het Freewilligers-project nodigt Reurpop nieuwkomers uit om als (internationale) vrijwilliger bij het festival aan de slag te gaan om zo een sociaal netwerk op te bouwen, Foto's: PR. 

‘Voor nóg meer saamhorigheid en betrokkenheid in de regio’

Maatschappij Ruurlo Ruurlo

Reurpop start Freewilligers-project

RUURLO – Voor en door de regio. Deze kernwaarde van het muziek-, spektakel- en theaterfestival Reurpop komt tot uiting in het feit dat de organisatie elk jaar kan rekenen op honderden enthousiaste vrijwilligers. Ook de kernwaarde diversiteit is duidelijk zichtbaar: het maakt niet uit wie je bent, waar je van houdt of waar je geboren bent. Iedereen is welkom.

Gevlucht naar Nederland, kan het best een grote stap zijn om je aan te sluiten bij een vereniging of om mee te doen aan activiteiten in de regio. Om die reden is Reurpop samen met gemeente Berkelland het Freewilligers-project gestart. Door dit project nodigt Reurpop nieuwkomers uit om als (internationale) vrijwilliger bij het festival aan de slag te gaan om zo een sociaal netwerk op te bouwen, Nederland als festivalland te leren kennen, maar vooral om veel lol te hebben. Matthijs Weenk, initiatiefnemer van het project, neemt samen met orthopedagoog Lienke Nijman de begeleiding van het project op zich: “Onze grote, vrolijke Reurpop-familie is een perfecte plek om een nieuwkomer op een ongedwongen manier kennis te laten maken met onze taal en cultuur. Iemand die zó gemotiveerd is om mee te doen aan sociale activiteiten, dat is een aanwinst voor de sfeer”, meent Matthijs Weenk.
Met behulp van de gemeente Berkelland en Fijnder (een werkleerbedrijf in Oost – Achterhoek) hebben zich inmiddels al diverse Freewilligers aangemeld. Zij zullen in de voorbereiding of tijdens het festival begeleid worden door een ‘maatje’ vanuit Reurpop. Voor de nieuw opgerichte decoratiegroep blijkt veel interesse te zijn. Er is niet snel teveel decoratie op een festivalterrein en daarom is onder begeleiding van creatieveling Lisanne Wolterink prachtige versiering voor het terrein gefabriceerd. Ook het mediateam en de kindermiddag kunnen dit jaar rekenen op extra hulp van een aantal gemotiveerde Freewilligers.

Drijfveer
Matthijs Weenk geeft aan dat er voor ieder wat te doen is. “Gezellig samen een tent opzetten, broodjes smeren voor de vrijwilligers of polsbandjes omdoen in de entreetent, we hebben genoeg leuke taken om samen te doen.” De ambitie is dat dit initiatief een vast onderdeel wordt van de festivalorganisatie. Reurpop hoopt hiermee nieuwe (internationale) vrijwilligers aan zich te binden. “Vernieuwing is tenslotte één van onze drijfveren”, zo besluit Matthijs Weenk.

Afbeelding