Workshop Buiten Schilderen

Cultuur Ruurlo

RUURLO – Docent Peter-Frans de Graaf geeft op zaterdag 17 juni een workshop Buiten Schilderen op een locatie in het buitengebied van Ruurlo. Met een schildersezel de natuur in en iets moois op het doek toveren is ‘heerlijk’; want wie een dag buiten schildert, kijkt anders naar z’n omgeving. Degenen die het al eens eerder meemaakten waren zeer enthousiast, weten ze bij Kunst Kring Ruurlo.

Docent Peter-Frans de Graaf geeft al jaren les bij de KunstKring en hij wordt zeer gewaardeerd om zijn kennis en heldere manier van lesgeven. Hij leert de cursist alle soorten groen mengen en hoe ze natuurgetrouw op het doek te zetten.

Dagindeling
De workshop begint om 10.00 uur. Om er in te komen beginnen de deelnemers met een aantal oefeningen. Ongemerkt zit je ineens echt te schilderen. Als cursist maak je keuzes en leer je zo de natuur te begrijpen. Al schilderend merken de cursisten dat ze beter kijken en dat ze de plek intenser beleven en nooit meer vergeten. Daar kan geen foto tegenop.

Maar de schilder kan ook spelen met het landschap door er bijvoorbeeld zelf iets bij te verzinnen of het aan te passen naar eigen inzicht. Of het abstract maken, dat kan ook. Van 12.00 tot 13.00 uur is er pauze en wordt er geluncht. Daarna gaat de groep verder met schilderen, tot ongeveer 15.00 uur.
Enthousiast geworden? De workshop kost 65 euro inclusief lunch, maar is exclusief materialen. De deelnemer kan schilderen met de verf die men zelf kiest. Peter-Frans geeft les in alle materialen. Hij kan, op bestelling, ook spullen meebrengen.

Zin om er op deze manier een dag helemaal uit te zijn? Dan is dit dè kans! Zowel beginners als gevorderden kunnen zich tot 10 juni aanmelden voor deze bijzondere workshop via e-mail: bijzondere-activiteiten@kunstkringruurlo.nl.