Column Achterhoek Nieuws, inleverdatum 12 mei, komt uit op 16 mei 2023

Hemelvaartsdag

Een wonderlijke gedenkdag! Of is het ook een feestelijke dag? Maar je viert toch geen feest als Iemand waar je om geeft, voorgoed vertrekt?

De vrienden van Jezus waren drie jaar met Hem opgetrokken. Ze hadden wonderlijke dingen meegemaakt! Met eigen ogen gezien dat Hij zieken genas, de één na de ander! Ze hadden mee mogen helpen om brood en vis uit te delen aan duizenden mensen, terwijl Jezus maar een paar broodjes en visjes voorhanden had! Met palmtakken werd Hij verwelkomd in Jeruzalem. Maar de volgelingen maakten ook mee dat hun Meester opgepakt werd en aan het kruis stierf! Hun wereld stortte in; hun hoge verwachtingen waren op niets uitgelopen. Dood en begraven was Hij op, wie ze hadden gehoopt, als Verlosser en als Redder.

Maar na enkele dagen verscheen Jezus weer, opgestaan uit de dood. Hij was weer bij hen, veertig dagen lang! En honderden mensen zagen hem weer! 

Die laatste dag, waren ze ook met Jezus; nadat Hij gezegd had dat ze de blijde Boodschap door moesten geven in Jeruzalem, in Israël, en over de hele wereld. Zijn laatste woorden? ‘Ik ben altijd bij jullie, totdat de nieuwe wereld komt.’

Daarna steeg Hij op naar de hemel, om ooit terug te komen. Wanneer? God mag het weten. Elke dag komt dat moment dichterbij ... 

Weggegaan om terug te komen. 

Door alles wat hier niet goed gaat, wat stuk loopt, wat uit de hand loopt en waar wij de controle totaal over hebben verloren, wordt dat verlangen naar de hemel op aarde voor mij steeds sterker. 

En voor u?