Stoeptegel ruilen tegen een plantje

Natuur Ruurlo

RUURLO - Het voorjaar is weer aangebroken. Een mooie tijd om met plantjes de omgeving op te fleuren. Op zaterdagmorgen 13 mei kan men op verschillende plekken in Ruurlo dan ook De Groene Verbinding Achterhoek aantreffen. Vrijwilligers, voorzien van tuinaarde, schep, hark, bezem en natuurlijk een voorraad plantjes, gaan met de bakfiets rond.

Als zij een geschikt plekje zien in een tuin, dan bellen ze aan aan om te overleggen of ze daar een plantje mogen zetten. De vrijwilligers van De Groene Verbinding Achterhoek zoeken vooral betegelde plekken die zij kunnen voorzien van een fleurig accent dat tegelijk ook waarde voor insecten heeft. Ze planten klokjesbloem, margriet en kattenkruid. De planten worden geleverd door Zorgkwekerij Aaldering De Stek (zie website) en gesponsord door de gemeente Berkelland.
Doel van De Groene Verbinding Achterhoek is aandacht te vragen voor en betrokkenheid te vergroten bij de zorg voor onze leefomgeving. Dit gaat naast aandacht voor de natuurlijke omgeving ook nadrukkelijk over de sociale verbinding tussen mensen. Als men De Groende Verbinding wil steunen met een donatie is dat zeer welkom, zie de website.


degroeneverbindingachterhoek.nl/index.php/doet-u-mee
aaldering-destek.nl