Voorjaarsfietstocht VVV voor het eerst met QR-code

Sport Ruurlo

RUURLO - Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben afgelopen zondag toch nog 136 personen deelgenomen aan de Voorjaarsfietstocht van de VVV Ruurlo. Zoals altijd was er een lichte voorkeur voor de langere route van ditmaal 41 kilometer (60 procent) boven de korte route van 28 kilometer (40 procent).

Beide routes vertrokken van de VVV-locatie aan het Kerkplein in noordelijke richting naar Lochem, waarbij de lange route een mooie boog om Lochem heenmaakte via Ampsen. Exel, Exel-Tol, de Molengronden en vervolgens weer weer aansloot op de korte route die de deelnemers terugbracht langs de Lochemse buurtschap Klein Dochteren, de Wildenborch en de Wiersse naar Ruurlo.
Na jarenlange belangeloze inzet om onder meer deze tochten voor de VVV uit te zetten, dragen Albert Groen, Jan Klaassen, Henk Temmink en Roelf Siemens (nu nog steeds stand-by als pechdienst) dit jaar de regie over aan een nieuwe koppel, te weten Herman van den Berg en Eric van Capelleveen. Deze Voorjaarsfietstocht, de vuurdoop van Herman van de Berg, werd zeer goed ontvangen door de trouwe deelnemers.
De routes worden altijd in tekst aangeleverd. Deze keer gebeurde dat voor het eerst ook digitaal door middel van een QR-code zodat de deelnemers onderweg de route konden volgen op een kaartje op de mobiele telefoon.