Rik Smit kampioen van de Ruurlose Schaakvrienden

Sport Ruurlo

RUURLO - Rik Smit is de winnaar geworden van de interne competitie van de Ruurlose Schaakvrienden. De tweede prijs was voor André Eisink en de derde (ex aequo) voor Pieter van Delft. Vorige week werden de jaarlijkse trofeeën uitgereikt.

Sinds enige jaren kent de Schaakvrienden ook de speciale prijs ‘De Paardensprong’ toe. Deze gaat naar de speler die zich relatief het meest heeft verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor. Voor het seizoen 2022/2023 was dat Jan Peters. Hij ontving de wisseltrofee uit handen van de voorzitter die hem feliciteerde met de grote vooruitgang in zijn spel. Tijdens de vergadering werd mede gememoreerd dat de wisseltrofee voor het snelschaken al in januari was uitgereikt aan Maurits van Uhm. De drie jeugdige schakers die enkele weken geleden lid werden van de Ruurlose Schaakvrienden konden uiteraard (nog) niet in de prijzen vallen. Maar wie weet volgend jaar.

De uitslagen van de laatste competitieronde waren: Maurits van Uhm-Kees Avé 1-0; Kees Mijderwijk-Oded Yaron 1-0; Ton Seleski-Jan Peters 0-1; Theo van Altena-Rik Smit ½-½; Marco Olijslager-Jo Westerveld ½-½; Johan Peer-Lucia Bluemers 0-1; Paul Dekker-Bertus Beltman 1-0; Denis Zhumela-André Eisink ½-½ en Mayren Regelink-Chris Ruhlmann 0-1. De opvallendste uitslagen waren de winstpartij van Jan Peters, de remise van Theo van Altena tegen Rik Smit en de remise van Denis Zhumela tegen André Eisink.
De eerste competitieavond van het nieuwe seizoen is op dinsdag 29 augustus. De Schaakvrienden spelen vanaf dan weer iedere dinsdag om 20.00 uur in café-restaurant De Tapperij. Wie interesse heeft in schaken en/of wil meespelen mag altijd binnenlopen.