Tijdens het toernooi kunnen kinderen hutten bouwen. Foto: PR.

 Tijdens het toernooi kunnen kinderen hutten bouwen. Foto: PR. 

Karel Stegeman Toernooi meer dan alleen voetbal

Sport Ruurlo

Speciaal kidsplein, Sjoeterz NERF Battle’ en ‘hit & run’-actie‘

RUURLO – Vanaf de tiende editie van het Karel Stegeman Toernooi van voetbalvereniging Ruurlo voeren de organisatoren de slogan: ‘Karel Stegeman Toernooi, een dagje uit voor het gehele gezin!’ Ook dit jaar is er in het Pinksterweekend van zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei naast voetbal, er weer van alles te beleven op sportpark ’t Rikkelder in Ruurlo. 

Zo is een bezoek aan de openingsceremonie zeker de moeite waard. Op zaterdag wordt het toernooi rond het middaguur feestelijk geopend. De deelnemende teams stellen zich via een kleurrijke vlaggenparade voor, de jongste jeugd van VV Ruurlo demonstreert hun talenten en het toernooi wordt officieel geopend door de burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum.
Op zondag en maandag kan de jeugd zich de gehele dag en onder professionele begeleiding kostelijk vermaken op het kidsplein. Hier kunnen hutten worden gebouwd en worden deelgenomen aan diverse voetbalspellen, zoals 4 × 4 voetbalboarding, voetbaldart, voetbalgolf, voettennis en de panna arena. Daarnaast is er een springkussen en de grote trekker de ‘Sjoeterz NERF Battle’. De deelnemers maken ook nog kans op leuke prijzen.

Maandag is de gehele dag het campagneteam ‘Responsible Young Drivers’ van BOB-sport aanwezig om aandacht te vragen voor de BOB-afspraak en nuchtere bestuurders te belonen. Tijdens een ‘hit & run’-actie‘ stormt het campagneteam het complex op en gaat op zoek naar de BOB. Om dit gezinsuitje zo laagdrempelig mogelijk te houden is het gehele weekend de toegang tot het Karel Stegeman Toernooi gratis.