De Berkellandse Wandel Challenge, 20 weken wandelen met de SFB. Foto: PR

De Berkellandse Wandel Challenge, 20 weken wandelen met de SFB. Foto: PR

Berkellandse Wandel Challenge gaat van start, meer deelnemers gezocht

Maatschappij Eibergen Neede

EIBERGEN/NEEDE - Twee groepen van de Berkellandse Wandel Challenge (BWC) gaan komende week van start in Neede en Eibergen. Meer deelnemers zijn van harte welkom om mee te wandelen met de uitdaging om meer te gaan bewegen, die begint op maandagavond 8 mei en dinsdagochtend 9 mei. De BWC is een twintig weken durend wandelevenement georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland (SFB) en gefinancierd door het lokaal Sportakkoord ‘Heel Berkelland beweegt’. De challenge is speciaal voor mensen die moeite hebben met wandelen of willen starten met wandelen en nog geen 2 tot 3 kilometer kunnen volhouden. Het is zeer geschikt voor mensen met een chronische aandoening. Het kan een eerste stap zijn naar een gezondere leefstijl. De vier groepen worden begeleid door de wandelbegeleiders Nanny en Tineke van SFB.

De startlocaties zijn in Neede Optisport ‘t Spilbroek, aan de Bleekenweg 14, waar van 18.30 tot 19.30 uur de eerste stappen van deze challenge worden gezet en op dinsdagochtend 9 mei bij Atletiekvereniging ASV Eibergen. Daar aan de Rietmolenseweg 6 A in Eibergen, is de eerste actieve bijeenkomst van de deelnemers van 11.00 tot 12.00 uur. 

Meedoen
Samen wekelijks wandelen in de buurt met de Berkellandse Wandel Challenge (BWC) is gezellig en goed voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60 procent van de deelnemers zich gezonder voelt, 62 procent beter om kan gaan met een chronische aandoening en de kwaliteit van leven van deelnemers flink toeneemt na deelname aan de challenge. De wandelingen zijn zowel voor mensen met als zonder een chronische aandoening als bijvoorbeeld diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen.

Doel
Er wordt rekening gehouden met het wandelniveau van de individuele deelnemer. Het is daarom niet erg als men (nog) niet zo ver kan lopen. Samen wordt er als doel gesteld om na twintig weken een wandelafstand van 3 tot 5 kilometer te kunnen wandelen. Het doel is om ook na de challenge gezamenlijk of zelfstandig actief te blijven, zodat de gezondheidsverbetering duurzamer wordt.

Voor deelname aan het programma betaalt men éénmalig een bedrag van 20 euro. Voor dit bedrag krijgt men 20 weken begeleiding tijdens het wekelijkse wandelmoment in een gezellige wandelgroep.

Voor opgave of meer informatie kan men terecht bij de Sport Federatie Berkelland. Stuur een e-mail naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 06-23670900.