Release Avenue van LG-Dance wonnen driemaal goud. Foto: PR
Release Avenue van LG-Dance wonnen driemaal goud. Foto: PR

Drie Nederlandse titels voor dansers LG Dance

BORCULO – De dansers van Release Avenue, het selectieteam, van LG-Dance kunnen terugkijken op een uiterst succesvolle aprilmaand. Ze pakten hierin maar liefst drie keer goud op een Nederlands Kampioenschap. Daarnaast was er ook nog een bronzen medaille die mee naar Borculo ging.

Release Avenue heeft dit jaar deelgenomen aan twee verschillende competities. Aangezien de danswereld geen nationale bond heeft waar alles uiteindelijk samenkomt, zijn er ook meerdere Nederlands kampioenschappen. In de eerste competitie, CheckItArt voornamelijk gericht op Oost- en Midden-Nederland, kwamen de dansers alleen in teamverband in actie. Na twee succesvolle voorrondes mochten ze daar op het Nederlands Kampioenschap het goud in ontvangst nemen. "Ik ben zo enorm blij”, laat coach Kimberley Meijer weten. "We zijn vaak niet compleet met het hele team en moeten dan dingen aanpassen. Deze wedstrijd waren we er allemaal en stonden we in plaats van met tien, waar de dans eigenlijk voor gemaakt is, maar met alle elf dansers op het podium. Om dan te winnen is helemaal speciaal!”
Afgelopen weekend stond het NK van DanceStars in Barneveld op het programma. Deze competitie bestrijkt eigenlijk heel Nederland met voorrondes verspreid over het hele land. Hier kwam niet alleen het team, maar ook twee solisten Nina Tollenaar en Sérah Tesselhof in actie.
Als jongste teamlid mocht Sérah op zaterdag in de categorie U15 novice het spits afbijten. In deze enorm sterke categorie wist ze met haar zelfgemaakte solo de jury op alle onderdelen te overtuigen en pakte zo de gouden medaille.
Op zondagochtend moest Nina al vroeg uit de veren. In de categorie U18 beginner zette zij, eveneens met een zelfgemaakte solo, in een groot deelnemersveld een sterke prestatie neer waardoor het Nederlands kampioenschap haar niet meer kon ontgaan.
Het weekend werd afgesloten met de teamchoreografie in de categorie O18 novice. Release Avenue miste drie dansers van het vaste team, maar met twee invallers verscheen het team op het podium in een enorm grote en sterke categorie. Al snel werd duidelijk dat het om minimale verschillen zou gaan voor de podiumplaatsen. Release Avenue eindigde uiteindelijk op een knappe derde plaats en zo gingen de dansers met een mooie bronzen medaille huiswaarts.

EK
DanceStars organiseert een EK in het Duitse Kalkar. Release Avenue en de solisten Nina en Sérah hebben een ticket bemachtigd voor dit evenement dat tijdens het Pinksterweekend plaatsvindt. Maar ook het duo Lisa en Sérah komen hier in twee verschillende categorieën in actie.
Om alles te kunnen bekostigen hebben de dansers een crowdfunding opgezet. Inmiddels is tweederde van het bedrag binnen, maar ze kunnen nog wat steun gebruiken. Doneren kan via https://gofund.me/358d5bb8.