Klootschiettoernooi KV 't Broek op Varsselring

HENGELO/RUURLO  – De Ruurlose klootschietvereningng ’t Broek houdt op zondag 21 mei voor de vierde maal een klootschiettoernooi op de Varsselring in Hengelo Gld. Op het ‘gladde’, brede en ‘technische’ motorcircuit kunnen de klootschieters perfect uit de voeten. 

Het bijna vijf kilometer lange Hengelose motorcircuit, waar in het weekeinde van 6 en 7 mei internationale wegracewedstrijden plaatsvinden, zal op zondag 21 mei speciaal voor de klootschieters verkeersluw worden gemaakt. Na drie eerdere succesvolle edities strijden de klootschieters dit jaar wederom op de Varsselring om de beste score van alle teams neer te zetten en zo met de wisselbeker huiswaarts te keren. In eerdere edities hebben al veel verschillende (internationale) teams deelgenomen aan dit mooie toernooi die hebben geleid tot mooie resultaten.

De eerste wedstrijden starten zondag 21 mei om 10.00 uur op de kruising Varsselseweg/Venneweg waarna de klassen elkaar snel zullen opvolgen. Naast de deelname in de verschillende mannen-, vrouwen-, en gemengde klassen van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) kan men ook deelnemen in de vrije mannen-, vrouwen- en gemengde klasse en de speciaal ingestelde 55+ klasse. De organisatie hoopt vooral in de vrije klassen dit jaar meerdere teams te mogen verwelkomen. Mocht een team interesse hebben om deel te nemen, maar niet beschikken over materiaal, het is mogelijk om materiaal te huren.

Opgave
Een team moet uit tenminste drie personen en maximaal vijf personen bestaan. In de gemengde klasse bestaat een team uit minimaal één vrouw. In de vrije klasse mag maximaal één persoon per team lid van de NKB zijn. Het inschrijfgeld is al sinds het eerste toernooi ongewijzigd en bedraagt 10 euro per team die men contant dient te voldoen op de wedstrijddag. De mogelijkheid bestaat om materiaal te huren. Het inschrijfgeld bedraagt dan 15 euro per team waarbij men twee ballen en een hark ontvangt. Opgave is tot en met zondag 7 mei mogelijk via het e-mailadres toernooikvtbroek@gmail.com. Verzamellocatie voor het toernooi is evenals vorige edities Eetcafé de Veldhoek aan de Varsselseweg in Veldhoek van waaruit men naar de Varsselring vertrekt.