Wethouder Betsy Wormgoor verrichtte de opening in aanwezigheid van werkgroep-leden. Foto: PR
Wethouder Betsy Wormgoor verrichtte de opening in aanwezigheid van werkgroep-leden. Foto: PR

Amnesty-werkgroep exposeert in gemeentehuis

BORCULO - Tot en met 19 mei is in de Publiekswinkel van het gemeentehuis in Borculo een postertentoonstelling over 75 jaar Universele Verklaring van de rechten van de Mens te bekijken. Op 10 december 1948 werd dit brondocument van de mensenrechten aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De posters geven een indruk van alle dertig artikelen van de Verklaring. Belangrijke mensenrechten zijn: het recht op vrije meningsuiting, geloofsovertuiging, onderwijs, een dak boven je hoofd en sociale bijstand: niemand mag in armoede leven.
Wereldwijd staan mensenrechten onder druk, je hoeft de krant er maar op na te slaan. Daarom is en blijft het belangrijk permanent aandacht aan die rechten te geven, zo vindt ook de werkgroep van Amnesty International in Berkelland. De Mensenrechten vormen de basis voor het inrichten van een rechtvaardige samenleving waarin eenieder zich kan ontplooien naar eigen talent.
De werkgroep Berkelland van Amnesty International is de gemeente zeer erkentelijk dat zij gelegenheid biedt voor deze expositie. Het is de bedoeling dat deze in de komende maanden op meerdere plekken in Berkelland te zien zal zijn. Gegadigden om de expositie te huisvesten kunnen contact opnemen met de werkgroep op 'info@berkelland.amnesty.nl'.