Het koffieconcert door drie Borculose mannenkoren werd goed ontvangen door het talrijke publiek. Foto: Gerrit Ruumpol

Het koffieconcert door drie Borculose mannenkoren werd goed ontvangen door het talrijke publiek. Foto: Gerrit Ruumpol

Koffieconcert door drie Borculose mannenkoren enthousiast ontvangen

Muziek Borculo

BORCULO - De grote zaal van het Muziekcentrum Borculo was zondag 23 april tot de laatste plaats gevuld met een enthousiast publiek.

De talrijke aanwezigen hebben genoten van een gevarieerd muziekprogramma, gebracht door drie mannenkoren, elk met een geheel eigen ‘sound’. Het Borculo’s Mannenkoor, initiator van dit concert, begon als eerste koor. Ze hadden een programma uitgekozen met een mix van opera, musical, evergreens en vrolijke liederen. Van het bekende ‘Va pensiero’ tot het uitbrengen van een gezongen toost op alle aanwezigen.

Er zat veel veel afwisseling in ritme en dynamiek bij de liederen, waarbij de zangers de aanwijzingen van de dirigent/pianist goed wisten te volgen. Het muzikale optreden van het BMK werd door het publiek zeer gewaardeerd.

Na het BMK zongen De Zompenkearls (de Berkelschippers) hun repertoire. De zangers brachten een keur aan vlotte schippersliederen, waarin ze zongen over hun ervaringen over het in vroegere tijden varen over de Berkel, maar ook hoe het achtergebleven thuisfront de soms lange afwezigheid van echtgenoot en vader ervoer. Het koor werd op kundige wijze begeleid en ondersteund door een drietal accordeonspelers, zij het dat bij enkele liederen de zangers een kleine afwijking in het tempo hadden ten opzichte van de accordeonbegeleiding.

Na de pauze was het de beurt aan het koor De Berkelzangers, begeleid door een combo van zeven mannen en een vrouw bracht dit koor een keur aan vlotte liederen, variërend van dialect, naar Duits-, Frans- en Engelstalige liederen. Ook het publiek werd door een enthousiaste dirigent regelmatig bij de uitvoeringen betrokken, zelfs tot staande toe bij het lied ‘Stimmung in ¾ Takt’. Elk lied werd op vakkundige wijze door het combo begeleid. Ook in de pauze zorgde dit achttal musici bovendien voor stemmige achtergrondmuziek.

Als klap op de vuurpijl zongen de drie koren, enthousiast ondersteund door het publiek, gezamenlijk een ‘Amsterdamse Medley’ en het lied ‘Ik hou van de Achterhoek’.

De organisatie kan met een goed gevoel terugkijken op een gewaardeerd koffieconcert.