De dames van Gemini speelden zich veilig in de tweede divisie. Foto: Marcel ter Bals

De dames van Gemini speelden zich veilig in de tweede divisie. Foto: Marcel ter Bals

Gemini Dames handhaven zich in tweede divisie

Sport Borculo

BORCULO - Het was spannend tot op het laatste punt, maar de dames van Gemini zijn er afgelopen zaterdag in geslaagd zich te handhaven in de tweede divisie. Dat lukte het volleybalteam door in sporthal ’t Timpke een promotie/degradatiedriekamp te winnen. Tegenstanders waren Salvora 1 uit Raalte en Kuipers Flevoll uit Fleringen. Zij waren beide als tweede geëindigd in hun derde divisies en streden in deze driekamp voor promotie. 

Vooraf moest er nog veel geregeld worden, want de Nevobo had geen scheidsrechters aangewezen. Henk Haarman uit Neede zou daar een wedstrijd gaan leiden, maar was bereid naar Borculo te komen. Hij floot als eerste scheidsrechter alle drie wedstrijden, bijgestaan door tweede scheidsrechters vanuit Gemini: Menno ter Braak (twee wedstrijden) en Stephan Tukker. Dankzij hun medewerking konden de wedstrijden toch gespeeld worden waarvoor de teams ook heel dankbaar waren. Het om twee gewonnen sets, maar bij alle wedstrijden ging het zo gelijk op dat er derde sets nodig waren. Ook die werden uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil beëindigd. Zo bleef het spannend tot de laatste bal. 

Voor goedgevulde tribunes met flinke supportersgroepen begonnen de dames van Kerkemeijer Gemini tegen Salvora. Het spel was bij beide teams zeer wisselvallig: prachtige acties maar ook onnodige fouten. In de tweede set kroop Gemini door het oog van de naald toen een grote voorsprong bijna geheel verloren ging. Toch ging de wedstrijdwinst naar het Borculose team met 26-28, 30-28, 21-19.
Omdat Kuipers Flevoll met 2-1 (25-23, 15-25, 15-13) eveneens van Salvora won moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen. Ook in deze gelijk opgaande wedstrijd was er bij beide teams sprake van veel spanning en heel wisselvallig spel met rare fouten. Uiteindelijk waren het de Gemini-dames die de winst naar zich toetrokken met 25-22, 22-25 en 16-14 waarna er een heel grote ontlading volgde bij het team en de supporters: ook in het komende seizoen spelen de dames in de tweede divisie. Een prachtig resultaat voor de vertrekkende Rowan Berg, die in beide wedstrijden bij het laatste punt betrokken was, en trainer Jan van Uitert. Voor de dames was het succes ook een prachtig begin van hun teamuitje als afsluiting van het seizoen.

De vertrekkende trainer Jan van Uitert en speelster Rowan Berg, die in beide wedstrijden bij het laatste punt betrokken was. Foto: Marcel ter Bals