Het team van VV Ruurlo bestaat uit spelers van 16 tot 25 jaar. Foto: Blacktax

Het team van VV Ruurlo bestaat uit spelers van 16 tot 25 jaar. Foto: Blacktax

blacktax

VV Ruurlo 6 nog in de race voor ‘De Wedstrijd van je Leven’

Sport Ruurlo

RUURLO - Het zesde (senioren)team van voetbalvereniging Ruurlo maakt nog altijd kans op  ‘De Wedstrijd van je Leven’. Het Ruurlose team behoort tot de laatste vijftig overgebleven kandidaten. ‘De Wedstrijd van je Leven’ geeft spelers van een amateurploeg het gevoel dat ze een profclub zijn in de Eredivisie. Het duel onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis  wordt namelijk live op ESPN uitgezonden met een voor- en nabeschouwing door Aletha Leidelmeijer, interviews door Hans Kraay jr. en wedstrijdcommentaar van Koert Westerman. Het winnende team speelt op vrijdag 9 juni op zijn eigen sportpark tegen de oud-profs van FC de Rebellen.

Door Jan Hendriksen

VV Ruurlo 6 onder leiding van leider Bernd-Henk Voskamp wil graag kans maken op ‘De Wedstrijd van je Leven’. Daarom probeert het team zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Op het Instagramaccount @vvruurlo6 is daarvoor een link te vinden. “We hebben niet zo’n gelikte campagne maar we zijn wel heel puur. Het zou toch mooi zijn als we op sportpark ‘t Rikkelder de sterren van FC de Rebellen mogen ontvangen”, zo hoopt Voskamp. Spelers als Andy van der Meijde, Wesley Sneijder, Royston Drenthe en Jeroen Heubach behoren tot de selectie van FC de Rebellen. Bernd-Henk Voskamp: “Uiteraard hebben er op ons sportpark al veel toppers gevoetbald tijdens het vermaarde Karel Stegeman Toernooi. Nog niet zo lang geleden speelde de huidige topscorer van de Eredivisie, Sydney van Hooijdonk, nog met zijn toenmalige club NAC Breda in Ruurlo. Maar er kunnen er altijd nog een paar bij.”

Ledenstop
Wat voor team is Ruurlo 6? Het team bestaat uit spelers van 16 tot 25 jaar. Ze begonnen dit seizoen met twaalf spelers en zakten zelfs naar elf. Door actief te zijn op Instagram en door de wedstrijdverslagen werden ze steeds populairder en daarom sloten steeds meer gestopte jonge spelers zich aan. Inmiddels beschikt het team over maar liefst 22 spelers en er is tot aan de zomer zelfs een ‘ledenstop’. Meetrainen mag wel maar voor de wedstrijden hebben ze genoeg voetballers. De trainingsavonden worden ook goed bezocht en ze ‘trainen’ tot best laat.
Op zaterdag 13 mei is duidelijk welk team ‘De Wedstrijd van je Leven’ mag spelen. Dat wordt bekendgemaakt in de Eretribune en op de website van ESPN.


espn.nl