Tijdens de Snack & Bier Run moest onder meer een bal gehakt worden gegeten. Foto's: Jan Hendriksen

Tijdens de Snack & Bier Run moest onder meer een bal gehakt worden gegeten. Foto's: Jan Hendriksen

Snack & Bier Run zorgt voor hilariteit op Koningsdag

Maatschappij Ruurlo

RUURLO - Ruurlo beleefde een uitermate gezellige Koningsdag 2023 dat het nodige publiek op de been bracht. Hoogtepunt was misschien wel de Snack- & Bier Run die voor heel wat hilariteit zorgde.

Door Jan Hendriksen

In aanloop naar Koningsdag was de feesttent op het Kerkplein woensdagavond al vroeg goed gevuld met de nodige deelnemers aan de Dorpskwis die gespannen op de uitslag wachtten (zie elders in dit blad). De band Empire en dj Martin zorgden voor een sfeervolle muzikale Koningsnacht. En dag laterw as het burgemeester Joost van Oostrum die namens de gemeente Berkelland het Koningsdagprogramma opende. Hij deed dat zoals gebruikelijk in Ruurlo in de ontmoetingsruimte van het Bundelingpark in het bijzijn van diverse bewoners van De Schoven. Voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo blikte met de ouderen even terug op de Dorpskwis hen een aantal vragen uit het quizboek voor te leggen. Die werden bijna allemaal feilloos goed beantwoord.
‘s Middags was het centrum van Ruurlo het domein van de kleedjesmarkt. er waren diverse optredens van jeugdgroepen zoals die de acrogroep van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV, LG -Dance, Danthé danstheater en een jeugdgelegenheidsorkest van Sophia’s Lust. Ook konden de kinderen zich vermaken op enkele springkussens en zich laten schminken. In de feesttent zorgden de Ruurlose band De Sleppers en dj Wimpie voor de muzikale invulling en in de Dorpskerk vond een heuse bingo plaats. Dit jaar was er op deze dag voor het eerst sinds mensenheugenis geen schoolvoetbaltoernooi op sportpark ‘t Rikkelder. Dit werd enkele weken geleden al gespeeld, onder auspiciën van voetbalvereniging Ruurlo.

Obstakels
Om half vijf ging de allereerste Ruurlose Snack & Bier Run van start. Op de kop af 43 helden en heldinnen verschenen aan de start om zijn of haar beste beentje voor te zetten en een prestatie van formaat te realiseren. Na een gedegen warming-up door Bootcamp Ruurlo waren zij er klaar voor. Vijfhonderd meter hardlopen terwijl diverse obstakels overwonnen moesten worden in de vorm van drie lekkere snacks (een bal gehakt, een frikandel en een oranje slagroomsoes) en vier glazen bier. Het werd een memorabele middag. Eerste werd Luke Blikman die op de seconde af na vier minuten over de streep kwam: hij won de door Obbink beschikbaar gestelde Oranje Frituurpan. Matthijs Weenk eindigde als tweede in een tijd van 4.53 minuten en won daarmee toegangskaarten voor zowel Reurle Neugt Oe als Reurpop 2023.De top drie werd gecompleteerd door Martijn Woestenenk (5.33 minuten). Als prijs ontving hij toegangskaarten voor Reurle Neugt Oe 2023. Een speciaal woord van dank aan Bakkerij Oude Wesselink, Keurslagerij Kuenen en Eetwinkel ‘t Huus voor het beschikbaar stellen van de snacks.
Meer foto’s op de facebookpagina van Oranjevereniging Ruurlo en op de website.


www.achterhoekfoto.nl

‘s Middags was het centrum van Ruurlo het domein van de kleedjesmarkt.
Diverse optredens van jeugdgroepen zoals de acrogroep van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV waren er te zien.
In de Dorpskerk vond een bingo plaats waaraan jong en oud deelnam.
Burgemeester Joost van Oostrum opende Koningsdag in Ruurlo in de ontmoetingsruimte op het Bundelingpark.
Voor de Bier & Snack Run waren veel van de deelnemers verkleed.
Rennen naar de volgende snack- of bierhindernis.
Rennen naar de volgende snack- of bierhindernis.