Na vijf jaar afwezigheid kan ‘t Hanenfeest op zaterdagavond 20 mei de muzikanten van de Vordense band De Bankdirecteuren weer verwelkomen op De Bruil Foto: Gerben Olthof.

Na vijf jaar afwezigheid kan ‘t Hanenfeest op zaterdagavond 20 mei de muzikanten van de Vordense band De Bankdirecteuren weer verwelkomen op De Bruil Foto: Gerben Olthof.

Gerben Olthof

Buurtschap De Bruil en Omstreken maakt zich op voor ‘t Hanenfeest

Maatschappij Ruurlo

RUURLO - Met tal van activiteiten en boordevol gezelligheid viert buurtvereniging De Bruil en Omstreken van vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei het jaarlijkse Hanenfeest. De festiviteiten vinden plaats achter café Nijenhuis, op een stuk weiland van de familie Berenschot, aan de Tolhutterweg. Nieuw dit jaar is dat toneelvereniging Steeds Beter, ook afkomstig uit De Bruil haar jaarlijkse toneelvoorstellingen opvoert tijdens het feest.

Door Jan Hendriksen

Toneelvereniging Steeds Beter zal op vrijdag 19 mei het buurtfeest openen met twee toneelvoorstellingen in de feesttent. Dat is voor het eerst in de 78-jarige geschiedenis van zowel de buurt- als toneelvereniging. Het komische blijspel ‘De bal is rond’ staat garant voor de nodige hilarische verwikkelingen. De middagvoorstelling begint om 14.00 uur (entree vijf euro) en de avondvoorstelling om 20.00 uur (entree acht euro). Beide voorstellingen zijn door zowel leden als niet-leden te bezoeken. Na afloop van de avondvoorstelling zorgen De Sleppers uit Ruurlo voor de muzikale invulling en een gezellige feestavond. Kaarten zijn te reserveren bij Wim Weenk, tel. 06-12090442.

Optocht en volksspelen
Zaterdag 20 mei wordt het feestprogramma van ‘t Hanenfeest om 12.30 uur geopend met een kinderoptocht waarna de inschrijving voor het vogelschieten plaatsvindt. Dit jaar zullen voor het eerst ook de vrouwen op een houten vogel gaan schieten. Om 14.00 uur wordt het eerste schot gelost door de Koning en Koningin van de Bruil van 2022 Jeroen Esselink en Linda Olthuis. Gelijktijdig zal de jeugd starten met het vogelgooien. Natuurlijk mag de jaarlijkse jacht op de laatste stoel niet ontbreken bij de stoelendans. Voor de kinderen is er deze middag volop vermaak. In de speelweide staat onder meer een enorme stormbaan. Ook de vliegtuigjesdraaimolen is deze middag traditiegetrouw weer aanwezig.

Bankdirecteuren
Na vijf jaar afwezigheid kan ‘t Hanenfeest op zaterdagavond 20 mei de muzikanten van de Vordense band De Bankdirecteuren weer eens verwelkomen. Deze formatie treedt maar maximaal twaalf keer per jaar op. Buurtvereniging De Bruil en Omstreken is dan ook zeer vereerd dat De Bankdirecteuren het De Bruil hebben gegund de tent weer op zijn kop te mogen zetten. De tent is voor dit optreden vanaf 20.30 uur open. Toegangskaarten zijn online verkrijgbaar via de website.

Oldtimer toertocht
Voor zondag 21 mei is er vanaf 10.00 uur weer een oldtimer toertocht voor tractoren uitgezet Start- en eindpunt is de feestlocatie van ‘t Hanenfeest. Deelnamekosten: 15 euro p.p. (inclusief een lunch). De inschrijving voor deelname aan deze toertocht is mogelijke tot 19 mei via het e-mailadres info@debruil.nl of telefonisch bij Linda Olthuis tel. 06-29193195 (op werkdagen na 17.00 uur).

Burenmiddag
Zondag 21 mei vindt er als afsluiting van ‘t Hanenfeest voor de leden van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken een Burenmiddag plaats met Fruhshoppen en een barbecue. Dit alles met muzikale omlijsting van CatWeazle The Band uit Zieuwent. De tent is voor de Burendag open om 12.30 uur. In de speelweide staat een enorm springkussen voor de kinderen.


www.debruil.nl