Rouwgroep nabestaanden na zelfdoding

EIBERGEN - Op dinsdag 7 maart start in Eibergen een rouwgroep voor nabestaanden van een zelfdoding. Deze groep is voor mensen uit de Achterhoek die een dierbare op deze manier hebben verloren. De eerste bijeenkomst bij Praktijk Veerkrachtig Verder in Eibergen is van 13.30 tot 15.30 uur.

Carien van Geffen, die deze groep begeleidt, kan er over mee praten. Zij verloor, samen met haar man, zeven en half jaar geleden, hun zoon aan deze manier van overlijden.
In haar praktijk in Eibergen, Veerkrachtig Verder, begeleidt zij nabestaanden. Uit eigen ervaring weet zij hoe zwaar dit is. Rouw na zelfdoding is intens verdrietig, pijnlijk en vaak heel complex. Je kunt je schuldig voelen en machteloos. Je leven staat op zijn kop. Je verdriet is vaak immens groot. Jouw kind, jouw partner, je vader of moeder of een andere dierbare, die een einde aan zijn/haar leven maakte. Het is vaak heel ingrijpend.
Het kan je als nabestaande heel erg helpen om hier met anderen over te praten die hetzelfde hebben meegemaakt. Anderen die aanvoelen hoe je je voelt. Herkenning en erkenning, en leren van elkaars ervaringen geeft steun. Daar wil Veerkrachtig Verder gelegenheid voor bieden.

Praktisch informatie
De rouwgroep bestaat uit maximaal acht deelnemers, die om de twee weken bij elkaar komt. Een bijeenkomst vindt zes keer plaats en duurt twee uur. Telkens wordt stilgestaan bij verlies en rouw. Iedere bijeenkomst wordt binnen een thema behandeld, zoals omgaan met gevoelens of de ‘waarom' vraag. Er is volop ruimte voor het delen van ervaringen.
Voor wie het tijdstip niet uitkomt, maar wel geïnteresseerd is, neemt contact op. Dan kan gekeken worden of een ander tijdstip mogelijk is. Vragen of aanmelden kan bij Carien van Geffen, bel 06-43769932 of mail carien@veerkrachtigverder.nl.


veerkrachtigverder.nl