Brandweermuseum Borculo ambitieus richting toekomst

Cultuur Borculo

BORCULO - Het brandweermuseum heeft een ambitieus plan ontwikkeld om het museum te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst. Met innovatieve ideeën en het aantrekkelijk exposeren van de collectie denkt de organisatie een nog mooier museum te kunnen maken. Doel is om het museum op de kaart te zetten voor de stad Borculo, voor de regio Achterhoek en als publiekstrekker voor toeristen uit binnen- en buitenland.

Om die ambities te kunnen realiseren is het Borculose museum op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de teams komen versterken. Het Brandweermuseum wordt namelijk uitsluitend beheerd en onderhouden door vrijwilligers die met veel passie werken aan de unieke objecten. Gezocht worden enthousiastelingen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, techniek, educatie en promotie.
De vrijwilligers zorgen ervoor dat de collectie op orde komt door deze te fotograferen en te registreren en dat bezoekers worden rondgeleid en te horen krijgen over de brandweergeschiedenis, Verder werken zij aan oude brandweerauto’s zodat de techniek behouden blijft en leren jongeren over brandveiligheid. Ook werken zij mee aan de promotie van het museum door exposities en evenementen te organiseren.
Het museum houdt op donderdag 16 februari een speciale vrijwilligersavond in het brandweermuseum aan de Hofstraat 5. Belangstellenden voor deze avond kunnen zich aanmelden op de website.


brandweermuseumborculo.nl/vrijwilliger/