Verzetsmuseum op Wielen komt naar Borculo

Maatschappij Borculo Geesteren Gelselaar Haarlo

BORCULO - Het Verzetsmuseum op Wielen komt weer naar Borculo. Net als in 2020 zijn de basisscholen uit Borculo, Gelselaar, Geesteren en Haarlo uitgenodigd om met hun groepen 7 en 8 de rondleiding in de vrachtwagen te volgen. Ook de leerlingen uit de tweede klassen van ’t Staring- en Zonecollege hebben een uitnodiging ontvangen ter aanloop van hun deelname aan de gedichtenwedstrijd. 

Bij de rondleiding gaan de bezoekers van de trailer, die staat opgesteld bij het gebouw van muziekvereniging Volharding (Haarloseweg 7), in groepen van zestien personen terug naar het jaar 1940. Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen speuren zij naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdekken zij de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.
Het Verzetsmuseum op Wielen staat er van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari. Regulier publiek kan iedere avond om 18.30 en 19.45 terecht. Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Toegang is gratis.