Zwolle loopt averij op bij klootschieten straat

Sport Groenlo Ruurlo

RUURLO/GROENLO - Het wordt met nog twee wedstrijden te gaan spannend in de competitie om de landelijke klootschiettitel op het onderdeel straat. Er zijn nog drie ploegen die aanspraak lijken te maken op de landelijke titel. Medekoploper Zwolle (Groenlo) had een mindere dag en staat nu met 41 punten twee punten achter de Twentse koplopers Beuningen en Mander. 

Een afwisselend en leuk parkoers, zo vonden de mannen van ’t Broek uit Ruurlo. Smalle asfaltwegen afgewisseld met glad beton en op het eind nog een stukje klinkerweg. Echt een parkoers voor schutters met veel snelheid. ’t Broek speelde ditmaal zonder tegenstander omdat één team zich had afgemeld. Met een neutrale scheidsrechter mochten ze als eerste weg. Met Mark klein Haneveld in plaats van de geblesseerde André Vruggink noteerden ze 56 schoten en 43 meter over de finishlijn. Niet super maar ook zeker niet slecht. Onder het genot van een balletje gehakt en een drankje was het afwachten wat de rest zou doen.
Medekoploper Zwolle werd ‘slechts’ vierde tijdens deze omloop. Met als gevolg dat het team op de ranglijst werd ingehaald door de organiserende vereniging Mander, tevens de dagwinnaar, met 46 schoten. Ook Beuningen liet een goede wedstrijd zien en werd met 49 schoten tweede. Nooit Gedacht snoepte Zwolle een puntje af door ook met 51 schoten binnen te komen, maar had vijf meter meer over de finish. Vooruitzicht en Ons Streven (beiden 52 schoten) vochten om de vijfde plaats die met achttien extra meters gewonnen werd door Vooruitzicht.
’t Broek, Lattrop Brecklenkamp en Beuningen maakten het spannend door alle drie met 56 schoten het parkoers af te leggen. ’t Broek behaalde de meeste meters over de finish en werd zevende, gevolgd door Lattrop Brecklenkamp. Beuningen 2 werd ditmaal hekkensluiter.
De volgende landelijke straatwedstrijd is 12 februari. Deze wordt gehouden in Lattrop Brecklenkamp bij afdeling Twentse Klootschieters Combinatie (TKC).