Tornax komt net tekort tegen VIOS

Sport Ruurlo

RUURLO - De mannen van volleybalvereniging Tornax 1 hebben op zaterdag 21 januari in de wedstrijd tegen VIOS Heren 1 goed laten zien hoeveel progressie het team heeft doorgemaakt. De Eefdese ploeg won uiteindelijk met 0-4, maar Tornax scoorde in die vier sets slechts 16 punten minder dan de tegenstander. Een grote tegenstelling met het verleden, toen Tornax doorgaans kansloos ten onder ging tegen dit team, dat al jaren op rij kampioen wordt in de promotieklasse.

Tornax zag een lastige wedstrijd tegemoet, maar gezien de resultaten van de laatste weken gingen de mannen toch vol goede moed van start. Duidelijk was dat Tornax met risico en vol op de aanval moest spelen wilde het team kans maken. Hoewel het begin van de eerste set redelijk gelijk opging, trok VIOS geleidelijk aan een gat en won verdiend met 17-25.
De twee sets daarna lieten een vergelijkbaar beeld zien. Tornax speelde goed en kwam met VIOS mee. Maar steeds kwam richting het einde van de set de klasse van VIOS boven. De mannen van Tornax verloren de tweede en derde set nipt met 22-25. De vierde set liet een iets ander beeld zien. Tornax begon niet goed en stond al snel achter. Toch vochten de mannen zich terug en kwamen geleidelijk aan steeds dichterbij. Het was alleen net niet genoeg: 24-26.
 Volgende week moet Tornax opnieuw tegen VIOS, maar dan tegen de tweede uitgave. In Eefde start de wedstrijd om 18.00 uur.