Jaarvergadering Vrouwen van Borculo

Maatschappij

BORcULO -  Na de mooie en gezellige kerstviering op 19 december is het voor de Vrouwen van Borculo tijd weer naar de toekomst te kijken. Dat gebeurt tijdens de jaarvergadering op 25 januari. er wordt onder meer gesproken over de viering volgend jaar van het 75-jarig bestaan.

Voorafgaand aan de vergadering geeft G.B.W. Klootwijk, secretaris van het bestuur NoaberBus, een korte uiteenzetting over de functie van de NoaberBus. Wie kan er wat met de NoaberBus en hoe werkt dat nu precies.
Vervolgens worden tijdens de vergadering de uitkomsten gepresenteerd van de enquête die eind 2022 onder de leden is gehouden en wordt het financieel jaarverslag besproken. Belangrijkste agendapunt is de voorbereiding van het jubileum. In 1930, achttien jaar nadat huisvrouwen zich in Den Haag landelijk hadden verenigd tot de ‘Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen’, was het de beurt aan Nederlandse boerinnen om een eigen vereniging in het leven te roepen: de ‘Nederlandse Bond van Boerinnen en Plattelandsvrouwen’. Het initiatief hiertoe kwam uit het landbouw- en huishoudonderwijs.
Als men nu naar de vereniging kijkt, dan is het karakter erg veranderd. Het is een zelfstandige vereniging en er komen hedendaagse activiteiten, onderwerpen, presentaties, muziek, cabaret en lezingen aan te pas naast creatieve uitingen, als hieraan behoefte is. Het is geen club meer van ‘oudere dames”, maar een levendige, actieve en moderne vereniging waar verbondenheid het motto is. Nieuwe leden zijn van harte welkom.