Verlangen naar hoop bij Inspratieviering

Religie Ruurlo

RUURLO - Verlangen naar hoop is het thema van de eerste Inspiratieviering van 2023, die op zondag 29 januari wordt gehouden in de RK Willibrorduskerk in Ruurlo. De wereld is in rep en roer en er zijn vele sombere scenario’s  die ons worden voorgespiegeld. De leegheid, de eenzaamheid, de moedeloosheid en de angst maken ons onzeker. We worstelen met vele vragen. Hoe voorkomen we dat we ons laten ondersneeuwen door cynisme en somberheid. Er is een enorm diep verlangen naar hoop.

Yvon Taken, José Hukker en Margriet te Morsche willen tijdens de Inspiratieviering dat verlangen door laten klinken in liederen en verhalen. Om de hoop grond onder de voeten te geven. Want waar je in gelooft, dat zal je ten deel vallen, wordt wel beweerd. Hoop is het meest krachtige fundament voor de toekomst. Geloven in de eigen kracht, Ieder mens mag er zijn.
In het lied ‘Ik mag er zijn’ klinkt die hoopvolle boodschap door; “Durf het aan, om van wanhoop naar de hoop te gaan, mag ik streven naar een goed bestaan, ja ik weet, ik mag er zijn” Van dit lied (melodie van Danny Vera’s Roller Coaster) gaat een enorme boost uit. Het helpt ons om de vele vragen van het leven in een ander perspectief te zien Vragen zoals; hoe willen wij dat de wereld van morgen er uitziet? Waar verlangen we naar? Wat is onze diepste wens? Hoe stop je de Polarisatie? Laten we een gemeenschap vormen die er voor elkaar is, die samen op weg durft te gaan. Elkaar niet langer bekritiseren maar elkaar inspireren, een ommekeer in gang kunnen zetten met elkaar. We willen dat doen met hedendaagse muziek, liederen en inspirerende gedachten en gebeden.
De inspiratieviering begint om 10.00 uur.