Achterhoekers presteren wisselend bij NKB Championstour straat

Sport Ruurlo

RUURLO - Regen en een harde wind maakten het niet makkelijk voor de sporters en hun begeleiders, die op zaterdagmorgen 14 januari al vroeg klaarstonden voor de tweede wedstrijddag onderdeel straat van de Championstour. De locatie was ditmaal bij KV Kolkersveld in Losser. Tijdens twee omlopen van 1000 meter wordt bepaald wie met de beste score op huis aan gaat. Inzet is een plek in de kernploeg

De tweede van de drie wedstrijddagen liet wisselende resultaten zien voor de klootschieters uit de regio. Patrick en Suzan Zieverink van KV ’t Broek (Ruurlo) waren weer van de partij. Patrick ging redelijk van start maar hij kwam niet in de buurt van het benodigde niveau. Na elf schoten en 59 m over de finishlijn was een teleurstellende 17de plaats zijn deel. Jurgen te Brake van KV Zwolle (Groenlo) behaalde met tien schoten en 113 meter een redelijke tiende plaats. Zijn clubgenoot Ramon Halleriet deed het iets beter en werd keurig achtste met negen schoten en 43 meter.
De tweede omloop ging wat beter voor de Achterhoekers. Patrick behaalde met tien schoten en 95 meter een tiende plaats. Jurgen kwam ditmaal met acht schoten en 5 meter binnen. Een prima tweede plaats op maar een paar meter achter de winnaar. Ramon kon zich helaas niet verbeteren en werd 12de met tien schoten en 88 meter.

Suzan Zieverink van KV ‘t Broek (Ruurlo) is de enige dame uit de Achterhoek die de strijd aangaat. Zij was de eerste omloop niet in topvorm. Met twaalf schoten en 45 meter kwam ze tot een vierde plaats. De tweede wedstrijd ging duidelijk beter. Met een prima score van tien schoten en 48 meter was Suzan de enige die deze omloop met tien schoten binnenkwam.
In het tussenklassement bij de heren staan Patrick en Jurgen met 34 punten op een gedeelde vierde plaats. Ramon staat met 20 punten op een 14de plaats. Bij de dames staat Suzan met 26 punten op een voorlopige tweede plaats. Aangezien de verschillen klein zijn bij zowel de heren als de dames kan de laatste wedstrijddag over vier weken in Klein Dochteren nog veel veranderingen brengen in de stand. Na afloop zal bekend zijn wie zich geplaatst heeft voor de kernploeg.