Midwinterdag vol lekkernijen bij museum de Lebbenbrugge

Maatschappij Borculo

BORCULO - Heerlijke winterse versnaperingen van vroeger en nu, zoals oliebollen, glühwein, warme chocolademelk, knieperkes en ovenvers krentenbrood, gebakken in de houtgestookte oven. En niet te vergeten ambachtelijk gerookte paling en makreel. Dat wordt smullen tijdens de sfeervolle midwinterdag die op zondag 11 december wordt gehouden bij museum de Lebbenbrugge in Borculo.

Maar er is nog veel meer te beleven. Zo zijn er midwinterhoornblazers, streekproducten en oudhollandse ambachten als houtdraaien en riet- en mandenvlechten, én er is een natuurwandeling uitgezet. Op het terrein en binnen in de oude boerderij zijn kerststukjes, wenskaarten en ambachtelijke producten te koop.
Op het terrein branden vuurkorven, blazen de midwinterhoornblazers hun traditionele drietonen en in het museum zelf kunnen de bezoekers luisteren naar een mooi historisch kerst- en winterverhaal. Deze wintermiddag begint om 13.00 uur. Wie ook de natuurwandeling door het prachtige Natura 2000-gebied het Stelkampsveld wil doen moet iets eerder naar de Lebbenbrugge komen. Deze wandeling wordt begeleid door een IVN-gids die de liefhebbers om 11 uur meeneemt op een mooie tocht over onbekende paden en die bijzonderheden zal vertellen over de ontwikkeling van en de flora en fauna in dit bijzonder mooie gebied. Deelname is gratis. Aanmelden voor de wandeling vóór 10 december via e-mail: midwinterdag@lebbenbrugge.nl.
Toegang tot de midwinterdag bij museum de Lebbenbrugge (Lebbenbruggedijk 25, Borculo) is eveneens gratis. Geopend van 13 tot 17 uur.