Klootschieters Zwolle verspelen koppositie

Sport Ruurlo Zwolle

RUURLO - Op de ochtend dat er dit seizoen voor het eerst geschaatst werd in Winterswijk gingen de deelnemende teams naar het Twentse Oud Ootmarsum voor de derde landelijke straatwedstrijd klootschieten. Het Achterhoekse mannenteam van Zwolle verspeelde daar zijn koppositie. ’t Broek uit Ruurlo presteerde netjes.

Zwolle, tot dan toe de nummer één in de landelijke straatcompetitie deed met 49 schoten en een vijfde plaats zondag onder de winterse omstandigheden minder goede zaken. Ze hadden nog mazzel dat de medekoploper Beuningen ook niet top was. Dit team eindigde met 46 schoten op de derde plaats. Winnaar was ditmaal het team van Mander. Dat noteerde een prima score van 44 schoten. Ook Nooit Gedacht was met 45 schoten en een tweede plaats lekker op dreef. Ons Streven (Tilligte) noteerde 47 schoten en werd vierde.
De mannen van ’t Broek uit Ruurlo presteerden met vijftig schoten en een zesde plaats netjes. André Vruggink ontbrak door een blessure maar hij werd prima vervangen door zijn broer Geert. Tegenstander Beuningen 2 werd met drie schoten verschil verslagen.

In het algemeen klassement na drie wedstrijden is ’t Broek gestegen naar de zesde plaats. Zwolle houdt zicht op de titel maar staat nu wel één punt achter op Beuningen op de tweede plaats. Ons Streven (Tilligte) is Zwolle op één punt genaderd en staat derde in het tussenklassement. De volgende landelijke straatcompetitiewedstrijd is over drie weken in Mander.