De tijdelijke locatie van de Borculose bibliotheek aan het Muraltplein. Foto: PR

De tijdelijke locatie van de Borculose bibliotheek aan het Muraltplein. Foto: PR

Bibliotheek Borculo verhuist in december naar Muraltplein

Cultuur Borculo

BORCULO – De Borculose vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek verhuist in de maand december naar het centrum van het historische stadje. De nieuwe bieb is gevestigd aan Muraltplein 44. Deze locatie is een tijdelijke oplossing voor de huisvesting van de bibliotheek. In verband met de verhuizing is de Borculose vestiging in de maand december gesloten.

Per 1 januari moet de Bibliotheek Borculo het pand aan de Hoflaan verlaten, in verband met de woningbouwplannen van de Stichting Twickel, de huidige eigenaar van ‘Het Hof’. De Bibliotheek Oost-Achterhoek is al lange tijd op zoek naar een alternatief voor de Hoflaan.
“Muraltstraat 44 is een tijdelijke oplossing”, aldus directeur-bestuurder Martien Louwers. “We vestigen daar de bibliotheek in het souterrain. Gelukkig heeft het pand op straathoogte een mooie ingang, met veel ramen, zodat we duidelijk kunnen laten zien aan de Borculose bevolking waar hun bibliotheek te vinden is. Het souterrain is bereikbaar met een trap en er is een liftvoorziening, waardoor ook mindervaliden ons kunnen bezoeken.”

Verhuiskracht
De vestiging Borculo is in verband met de verhuizing de hele maand december gesloten. Op maandag 2 januari openen de deuren weer aan het Muraltplein. Alle bibliotheekliefhebbers mogen de komende weken extra veel boeken lenen en de leentermijn is ook verdubbeld. “Het zou fijn zijn als alle bibliotheekleden uit Borculo de komende week nog flink komen lenen bij ons. Dat scheelt ons weer verhuiskracht. En je mag ze lenen tot in de maand januari, dus je kunt ze zelf weer in komen leveren aan het Muraltplein”, aldus pr-/communicatiemedewerker Resy Oonk.

Activiteiten
Een aantal activiteiten zal in december gewoon doorgaan. Zo vindt Boekjes & Babbels plaats in de Synagoge Borculo (Weverstraat 4). Ook voor de film ‘Le Semeur’, die op vrijdagavond 9 december wordt vertoond door de vrijwilligers van CINEbieb, kan men terecht in de Synagoge. Op de site van de Bibliotheek Oost-Achterhoek zal worden vermeld welke activiteiten doorgang vinden en op welke locatie deze te bezoeken zijn.