Tornax won de tweede set verdiend met 15-25.  Foto: Remon Draaijer

Tornax won de tweede set verdiend met 15-25.  Foto: Remon Draaijer

Tornax blijft wederom steken op één punt

Sport Ruurlo

RUURLO - Het eerste mannenteam van volleybalvereniging Tornax heeft aan de uitwedstrijd op zaterdag 12 november tegen LIVO 2 één punt overgehouden. Het werd in Westervoort 3-1 voor de gastheren, ook al kregen die het in de laatste set nog even flink benauwd..

Chiel Bastiaansen was verhinderd, waardoor Tornax met acht spelers aantrad. De wedstrijd werd niet goed gestart. Vooral verdedigend had de Ruurlose ploeg het lastig. Gedurende de set verbeterde dit iets, maar het was niet genoeg: 25-17. De tweede set kende een compleet ander beeld. Er werd veel druk gelegd in de serve, waardoor LIVO het lastig had. Al snel werd er een flink gat geslagen. Doordat het ook verdedigend beter stond, kwam Tornax er aanvallend beter uit. Verdiend werd de set gewonnen met 15-25.
Helaas konden de Ruurlose volleyballers het spel van de tweede set niet doorzetten. De derde set was een herhaling van de eerste en Tornax kwam er geen moment aan te pas. LIVO won met: 25-12. Ook in het vierde bedrijf begon Tornax slecht maar gedurende de set werd het Ruurlose spel steeds beter. Aan het eind zette Tornax een geweldige eindsprint in. Na een achterstand van zes punten wisten de mannen de spanning terug te brengen naar 24-24 maar het was net niet goed genoeg. De laatste set ging verloren met 26-24 en daarmee de wedstrijd.
Aankomend weekend zijn de mannen vrij. Ze vervolgen de competitie op woensdag 23 november. Dan speelt Tornax om 20.30 uur thuis in sporthal ‘t Rikkenhage tegen Gemini.