Jay Jay's Border Jazzmen. Foto: Cor Dekker

Jay Jay's Border Jazzmen. Foto: Cor Dekker

Cor Dekker

Jay Jay's Border Jazzmen treden op in Muziekcentrum Borculo

BORCULO - Jay Jay’s Border Jazzmen treedt op in het Muziekcentrum Borculo. Dat gebeurt op 12 oktober in het Muziekcentrum Borculo, Haarloseweg 7.

De jazzband komt op uitnodiging van de Vrouwen van Borculo maar het optreden is openbaar. Iedereen is van harte welkom om vanaf 19.30 uur bij de Vrouwen van Nu aan te sluiten in het Muziekcentrum. De entree is voor leden is gratis, niet-leden betalen 10, euro. Bezoekers kunnen muntjes kopen voor een drankje. 

In de zomer van 1999 was trombonist 'Jay Jay' (Jan) Janssen uit Dinxperlo na een rijke muzikale carrière toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wist een aantal bekende Achterhoekse jazz-routiniers - onder wie Geert Stoltenborg, Johan Huinink en Tom Brunsveld – aan zich te binden en, een nieuwe band was geboren: de Jay Jay's Border Jazzmen.
'Jazz uut den Achterhook' werd het handelsmerk van dit enthousiaste orkest, dat weliswaar in hoofdzaak dixieland vertolkt, maar tot aan de dag van vandaag zoekt naar de 'Borders', de grenzen van de jazz.
Met onder andere country, latin-jazz en close-harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek dan alleen doorgewinterde dixieland-liefhebbers voor zich weten te winnen. Standplaats van JJBJ is Borculo, zij repeteren bij Hotel Berkel Palace. Jay's Jay's Border Jazzmen kan zich nog steeds verheugen in een grote populariteit.
De band treedt regelmatig en met succes op in clubs door geheel Nederland en op bekende festivals, zoals in Domburg en 's Hertogenbosch.