Schilderijen van Erik Wessels te zien in het Kulturhus. Foto: Erik Wessels
Schilderijen van Erik Wessels te zien in het Kulturhus. Foto: Erik Wessels

Expositie Erik Wessels

Gefascineerd door de natuur

RUURLO – Erik Wessels  exposeert van 7 oktober tot en met 23 november zijn schilderijen in het Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo. De expositie is op werkdagen geopend tussen 09.00 en 17.00 uur. 

Erik Wessels, geboren en getogen in Hengelo (Gld.) raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door de natuur, met name door vogels en inheemse dieren. Hij begon dieren in hun leefomgeving te tekenen en te schilderen. Zijn vader raadde hem aan om een grafische opleiding te volgen, maar Erik volgde zijn raad niet op en koos voor elektrotechniek. Tijdens zijn opleiding raakte het tekenen en schilderen buiten beeld, maar door een tv-uitzending kwam het enthousiasme terug en pakte hij het schilderen van vogels en wilde dieren weer op. Deze liefhebberij is – naast zijn werk in de techniek – inmiddels uitgegroeid tot een dagelijkse bezigheid.

Door de tijd heen is hij zich verder gaan professionaliseren en is hij in de leer gegaan om zijn techniek te verfijnen. Ook de gebruikte materialen zijn steeds beter geworden. Erik werkt graag met acrylverf en hij probeert dieren zo te schilderen dat hun emoties als het ware te voelen zijn. Met name de sprekende blik in de ogen van dieren wil hij zo realistisch en natuurgetrouw mogelijk vangen met zijn penseel. Over het eindresultaat is hij zelden tevreden. Onder het motto 'het kan altijd beter' legt hij de lat zo hoog mogelijk.

De wildlife-artists Robert Bateman, Carl Brenders en Raymond Harris Ching inspireren hem en zijn zijn grote voorbeelden. Daarnaast is ook Rien Poortvliet een inspiratiebron. Door zijn schilderijen hoopt hij dat mensen ánders gaan kijken naar dieren (én hun leefomgeving) en méér gaan beseffen hoe fantastisch de natuur is.