Trajectum Berkelland opent dagbesteding

REKKEN - Op vrijdag 30 september opent Trajectum locatie Berkelland de nieuwe afdeling Het Dok. In Het Dok zijn elf verschillende afdelingen voor dagbesteding.

Het Dok is een oud schoolgebouw dat helemaal verbouwd is voor Trajectum. Sinds april 2022 wordt het gebruikt voor dagbesteding. Er zijn 11 verschillende afdelingen, van Kleding tot Onderwijs en van Hout tot Groen. Het Dok wordt gebruik door cliënten met een licht verstandelijke beperking en gedrags- of verslavingsproblemen. 

De verhuizing van de dagbesteding naar Het Dok is een hele verbetering, vindt Trajectum. Het normale leven staat zoveel mogelijk centraal. Alle cliënten krijgen de gelegenheid met ondersteuning van medewerkers van de verschillende woonafdelingen om van 9.00 tot 15.00 uur deel te nemen aan een zinvolle dagbesteding. Tussen de middag luncht een groot deel van de cliënten in het restaurant. In Het Dok is er voor cliënten ruimte voor ontspanningsmomenten en therapie. Daarnaast kunnen cliënten voor Winkel, Hout, Tuin, Magazijn en Keuken in aanmerking komen om certificaten te halen waarmee men binnen verschillende bedrijven zou kunnen werken. Het Dok als leerwerkbedrijf is een doel waar wij binnen de locatie Berkelland ons de aankomende jaren verder op willen richten.

Officiële opening
Op 30 september wordt Het Dok officieel geopend door een cliënt die het lint doorknipt.
Trajectum biedt specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen en risicovol gedrag.

www.trajectum.nl