KV Zwolle wint eerste ronde landelijke straatcompetitie

Sport Groenlo Ruurlo

RUURLO/GROENLO - De sterkste competitie van Nederland is begonnen. Op 25 september was de start van de landelijke straatcompetitie klootschieten. De Huier in Geesteren (Ov) was de eerste gastheer dit seizoen. Met helaas iets minder teams dan voorgaande jaren maar allemaal super gemotiveerd. Het team van Zwolle won deze wedstrijd voor de kampioen van vorig jaar, Ons Streven 

De Nederlandse Klootschieters Bond zorgt net als voorgaande jaren voor de organisatie van deze landelijke wedstrijden.  De eerste daarvan viel samen met de King and Queen of the roads wedstrijden in Ierland, waarbij een aantal topschutters (m/v)  aanwezig is. Om die reden moest de vrouwen kernploeg zich afmelden voor de eerste wedstrijd. De Achterhoek werd vertegenwoordigd door de mannenteams van Zwolle (Groenlo) en ’t Broek (Ruurlo). Het team van ’t Broek bestaat dit seizoen uit Patrick Zieverink, André Vruggink, Bart Kuenen en Eric klein Haneveld. Het team van Zwolle uit Jurgen en Arno te Brake, Ramon Halleriet en Tim te Bogt.
Op het vijf kilometer lange parcours in het buitengebied van Geesteren traden de teams uit de diverse afdelingen aan voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De mannen van ’t Broek uit Ruurlo moesten het in een rechtstreeks duel opnemen tegen Mander en Zwolle. Het parkoers met de diverse bochten en mooie lange rechte stukken is uitermate geschikt voor de straatspecialisten. Tot halverwege ging het behoorlijk gelijk op. Helaas hadden enkele mindere schoten en het net niet uitkomen op kruisingen tot gevolg dat Ruurlo de mannen van Zwolle en Mander langzaam zagen weglopen. Met 51 schoten slechtte ‘t Broek het parkoers, uiteindelijk goed voor de zesde plaats.
Zwolle (Groenlo) de tweede vereniging uit de Achterhoek (AKF) en kampioen van seizoen 2019 -2020 liet zien dat het ook dit seizoen weer voor de titel gaat. Zwolle deed het met 44 schoten nog beter dan tegenstander Mander dat 47 schoten noteerde. De kampioen van vorig jaar Ons Streven liet 46 schoten noteren. Ook Beuningen, de nummer drie van vorig seizoen, noteerde 46 schoten en werd derde. Mander werd vijfde.
Het belooft dus weer een spannende competitie te worden met meerdere titelkandidaten. Bij de vrouwen doet helaas dit jaar geen vereniging uit de Achterhoek mee op landelijk niveau. De volgende landelijke straatcompetitie is op 23 oktober in de afdeling Drenthe.