Bijzonder aan de Barchemse Paarden4daagse is dat maar liefst twee keer de rivier de Slinge wordt doorkruist via een voorde wat altijd een mooi spektakel is. Foto: PR.

Bijzonder aan de Barchemse Paarden4daagse is dat maar liefst twee keer de rivier de Slinge wordt doorkruist via een voorde wat altijd een mooi spektakel is. Foto: PR.

Routes op en achter het paard

BARCHEM – De jaarlijkse Barchemse Paarden4daagse worden gehouden van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 augustus. De organisatie van dit paardenevenement is in handen van de Barchemse menvereniging De Bergmenners. Dit jaar vindt het voor de dertiende keer plaats, dit jaar weer in de gebruikelijke vorm.

Start en finish zijn opnieuw bij Recreatiecentrum De Heksenlaak aan de Zwiepseweg in Barchem. Er wordt zowel op als achter het paard gereden met mooie wagens en de deelnemers komen uit heel Nederland. Er zijn vier prachtige routes in de omgeving van Barchem van elk zo'n dertig kilometer uitgezet die over zowel verharde als onverharde wegen en paden gaan. In elke route zijn twee stops.
Bijzonder aan dit evenement is dat maar liefst twee keer de rivier de Slinge wordt doorkruist via een voorde (doorwaadbare plaats). Deze passages leveren altijd een spectaculair schouwspel op. Op donderdag vindt dat plaats in de Beltrumse buurschap Lintvelde bij de Lintveldseweg/Waterdijk, vanaf ongeveer 11.30 uur. Op zaterdag is deze doorsteek bij ‘t Galgenveld in Borculo waar dan ook een rustpauze is met catering en waar altijd veel mensen gezellig komen kijken. Hier is dat vanaf ongeveer 12.00 uur. En iedereen, die dat leuk vindt, is van harte welkom om bij een van de stops de sfeer te komen proeven van dit gezellige paardenevenement.
Meer informatie en inschrijven kan via de website van De Bergmenners.


www.debergmenners.nl/p4d