Margreet Dolphijn stopt na 30 jaar met Berkel Palace

Economie Borculo

BORCULO - Er gaat iets veranderen bij hotel en restaurant Berkel Palace in Borculo. Na dertig jaar stopt Margreet Dolphijn met de uitspanning aan de Hambroekplas. “Na duizenden bezoekers te hebben ontvangen op het terras, het hotel en in het restaurant is het tijd voor een volgende fase in mijn leven. Ik ga het iets rustiger aan doen”, aldus Margreet. “Het is jammer dat het nu stopt. Ik heb hier fantastische jaren gehad en had het nooit willen missen”, zegt ze, maar ze vindt het goed geweest.

Bij Berkel Palace konden bezoekers terecht voor een lunch, een diner of een lekker drankje op het terras. Berkel Palace ligt aan een veelgebruikte fietsroute en daarom is het er dagelijks druk met fietsers die stoppen voor een kop koffie en een stuk gebak.
Het hotel wordt bezocht door mensen van heinde en verre en was zowel een plek voor toeristen die de Achterhoek bezoeken als voor zakelijke bezoekers van bijvoorbeeld het naastgelegen Friesland Campina. Ook de kegelvereniging en het Achterhoeks gemengd koor hebben jarenlang bij Berkel Palace terecht gekund. Beroemd was het speeddaten voor mensen tussen de 60 en 80 op de zondagmiddag.
Het hotel/restaurant is overgedaan aan Leisurelands, de eigenaar van de Hambroekplas. “Margreet heeft dertig jaar lang gezorgd voor beleving en goede sfeer in het gebied. Wij zijn haar enorm dankbaar dat ze hier zolang met ons heeft samengewerkt”, aldus Kees Rutten, directeur van Leisurelands. De komende jaren krijgt de Hambroekplas een metamorfose. Het gebied moet veel aantrekkelijker worden voor mensen uit de omgeving en ook van verder weg. Het hotel krijgt hierin een mooie plek in al is nog niet precies bekend in welke vorm.
Berkel Palace in haar huidige vorm stopt in oktober. De gehele zomer is Berkel Palace nog open voor bezoekers en recreanten.