Op vossenjacht in het doolhof van Ruurlo

Natuur Ruurlo

RUURLO - Er zaten op woensdagmiddag 3 augustus vossen in het Ruurlose doolhof. Daarom organiseerde de Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) er die middag een vossenjacht. Het bestuur heeft na veel wikken en wegen of het evenement vanwege de warmte wel kon doorgaan, besloten de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo werd iedereen bij de ingang gewezen op de temperatuur en kreeg iedere bezoeker een flesje water mee. In totaal trotseerden  91 personen en acht vossen de warmte.

Gerrie Kettelarij had weer een mooi thema voor deze vossenjacht bedacht en de jeugdige deelnemers konden cijfers verzamelen die ze na afloop moesten omzetten in een woord. Het woord was ‘Vakantie’. Uit de ingeleverde briefjes trok Stekkeltje, de gastheer van het Doolhof drie briefjes. De winnaars krijgen een mooie prijs thuisgestuurd. Het zijn Moniek Brouwer (6 jaar) uit Schagerbrug. Berend Wopereis (7 jaar) uit Borculo en Eef van Duin (4 jaar) uit Akersloot

In het Doolhof kan men natuurlijk lekker ‘dolen, maar daarnaast heeft het Doolhof nog meer te bieden; men kan er trouwen, uitkijken vanaf een hoge toren, picknicken midden in het Doolhof, een eigen activiteit doen, in overleg boogschieten. Alle mogelijkheden zijn te vinden op de website. Zo vindt er op woensdag 19 oktober vanaf 19.00 uur een spooktocht plaats.

Winnaars woordpuzzel
In het Doolhof kunnen kinderen ook deelnemen aan een woordpuzzel. Op verschillende plekken staan namelijk paaltjes met een letter, tien in totaal. Kinderen krijgen een briefje mee waarop ze de letters kunnen noteren en van die letters een woord te puzzelen. Wanneer zij het briefje weer inleveren worden er uit de stapel maandelijks drie getrokken en krijgen de gelukkigen een Stekkeltje toegestuurd. De winnaars van de maand juli zijn: Marieke den Uyl (9 jaar) uit Weesp, Rosemarijn (5 jaar) uit Doetinchem en Merle Kuijvenhoven (10 jaar) uit Maassluis.


 www.doolhofruurlo.nl