Met het schilderij ‘De Fysicus’ won Fulco de Vos de Publieksprijs 2019. Foto: philippemcintyre.com
Met het schilderij ‘De Fysicus’ won Fulco de Vos de Publieksprijs 2019. Foto: philippemcintyre.com

Lezing door portretschilder Fulco de Vos op 26 mei

RUURLO - Fulco de Vos won met zijn schilderij ‘De Fysicus’ in 2019 de Publieksprijs tijdens de expositie van De Nederlandse Portretprijs in Slot Zeist. Dat portret ontbreekt natuurlijk niet op de portrettenexpositie Good Looking in Ruurlo. Donderdagmiddag 26 mei om 14.30 uur komt Fulco vertellen over de kunst van het portretteren en zijn ontwikkeling van autodidact tot prijswinnend kunstenaar. De toegang is gratis.

Fulco de Vos is geen traditioneel kunstenaar van huis uit. Hij heeft geen kunstacademie gevolgd, maar zich de kunst in de praktijk en met meerdere opleidingen eigen gemaakt. Het begon met een introductiecursus schilderen, maar daarna, zegt hij, “ging het van kwaad tot erger”. Het schildervirus had hem te pakken. Er volgden Master Classes in Nederland en Engeland. Hij stortte zich op het kopiëren van grote meesters. Over zijn ‘leerweg’, zijn gedrevenheid en de totstandkoming van ’De Fysicus’ vertelt hij op 26 mei.

De lezing is in de Ontmoetingsruimte van de Dorpskerk waar ook een aantal schilderijen van de expositie Good Looking is te zien. 

Wie vooraf of daarna alle 67 schilderijen en beelden bij Good Looking in Ruurlo wil zien, koopt een entreebewijs in de expositiezaal De Smidse. Elke bezoeker ontvangt de mooie expositiegids met afbeeldingen van alle kunstwerken met een toelichting door de kunstenaar.


goodlookinginruurlo.nl