Verlate eeuwfeest Olympia duurt jaar

Korfballers vieren feest, met receptie en reünie

BORCULO - Hoewel het op de oprichtingsdatum 21 januari niet mogelijk was alle feestelijkheden te houden vanwege de toen geldende beperkingen, is het zaterdag 21 mei dan zover. Korfbalvereniging Olympia ’22 viert het eeuwfeest. 

Het verlate jubileumfeest begint in de ochtend met een leuk programma voor de jeugdleden. Vanaf 15.30 uur is het muziekgebouw aan de Haarloseweg geopend voor de receptie en reünie. Hiervoor hebben vele oud-Olympianen zich aangemeld.
Na de receptie en reünie is er de mogelijkheid een warme hap te halen en voor geïnteresseerden om een wandeling te maken naar het eigen complex en herinneringen op te halen in de kantine. Ook kan men daar met eigen ogen de nieuwe kunstgrasvelden bekijken. Aansluitend begint om 19.30 uur het avondfeest. Ook hiervoor hebben zich vele oud-leden aangemeld. Gehoopt wordt dat de receptie- en reüniedeelnemers die zich niet hebben aangemeld voor het avondfeest, ná het zien van de nieuwe kunstgrasvelden, alsnog besluiten te blijven en het feest mee te vieren.

Dit kalenderjaar is een compleet feestjaar voor de Borculose korfbalvereniging. Op 21 januari werd via een fotopuzzeltocht en het uitdelen van de jubileumboeken de oprichtingsdatum al gevierd. Daarnaast werd op 16 april door 92 Olympianen een bezoek gebracht aan de Korfballeaguefinale in Ahoy.
Met een vierde seniorenteam wordt momenteel deelgenomen aan de veldcompetitie; ouders van jeugdleden en herintredende korfballers hebben samen enorm veel plezier in dit jubileumteam.

Verderop in dit kalenderjaar wordt ook op aan aantal momenten aandacht besteed aan het honderdjarig bestaan: Tijdens het PPP-toernooi op 6 juni en het schoolkorfbaltoernooi in september. In het najaar wordt bovendien een korfbalclinic georganiseerd voor alle leden.

Op 21 januari 2023 wordt het feestjaar afgesloten.