De NietTeStoppenBand pretendeert Top2000 muziek te spelen en bestaat uit een viertal muzikanten en een zangeres die in het verleden (vele) jaren deel uitmaakten van de alom bekende regionale band De Daltons (Ruurlo/Barchem) en Real Time (Ruurlo). Foto: PR.

De NietTeStoppenBand pretendeert Top2000 muziek te spelen en bestaat uit een viertal muzikanten en een zangeres die in het verleden (vele) jaren deel uitmaakten van de alom bekende regionale band De Daltons (Ruurlo/Barchem) en Real Time (Ruurlo). Foto: PR. 

NietTeStoppenBand treedt voor het eerst op tijdens ‘t Hanenfeest

RUURLO – Achter de schermen wordt er nog hard gewerkt voor de eerste openbare en besloten optredens die inmiddels geboekt zijn. Ruurlo heeft de primeur. Het eerste optreden van de NietTeStoppenBand vindt namelijk zaterdagavond 21 mei in een feesttent tijdens ‘t Hanenfeest van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken plaats. De NietTeStoppenBand pretendeert Top2000 muziek te spelen en bestaat uit een viertal muzikanten en een zangeres die in het verleden (vele) jaren deel uitmaakten van de alom bekende regionale band De Daltons (Ruurlo/Barchem) en Real Time (Ruurlo).

Door Jan Hendriksen

We gingen met één van de muzikanten, Henrico Reerink uit de Veldhoek in gesprek in aanloop naar het eerste optreden zaterdagavond van de NietTeStoppenBand in Ruurlo.

Uit welke bandleden bestaat de NietTeStoppenBand, welk instrument bespelen ze en welke muzikale achtergrond heeft een ieder? “Gitarist en zanger Erik Berendsen en toetsenist Herbert Reerink maken de nummers herkenbaar voor het publiek met de klanken en de solo’s. De basis wordt met een stevige drive in de nummers verzorgd door bassist Mathias Neerhof en drummer Henrico Reerink. Om het geheel goed te voorzien van de juiste zang hebben we zangers Najara Roolvink – Pestman ingelijfd.

Jullie maakten stuk voor stuk deel uit van bekende regionale bands die stopten met optreden net voor de corona-periode. Het bloed kruipt dus waar het niet gaan kan? “Dat klopt inderdaad! Het is en blijft altijd leuk om muziek te maken met muziekvrienden maar zeker voor publiek. De interactie met de mensen in de zaal of feesttent met echt live muziek is gewoon geweldig om te doen.”

Wie heeft het initiatief genomen voor de oprichting van de band en hoe is de samenstelling precies tot stand te gekomen? ”We, Herbert en Henrico, hadden een idee om weer een band op te richten met gezellige muzikanten die bij elkaar passen. Dat is toch de basis voor een band. Wij kenden Erik Berendsen al en hebben maar eens een gezamenlijk biertje gedronken en ons idee besproken en zo is het begonnen. Daarna zijn Najara Roolvink en Mathias Neerhof er bij gekomen. In het verleden hebben alle muzikanten als semi professioneel muzikant opgetreden met vele optredens.”

Wat is jullie specifieke doelgroep van publiek waarvoor jullie willen (gaan) spelen? “Wij willen graag voor mensen spelen die van live muziek houden. De Top2000 bevat veel live muziek, voor de huidige Top40 muziek is dit minder het geval. Ons publiek zal waarschijnlijk daarom ook uit een gemêleerd publiek bestaan.”

Jullie pretenderen een partyband te zijn die Top2000 nummers spelen. Waarom precies die nummers? “We willen graag muziek maken wat we zelf als muzikanten leuk vinden om live te kunnen spelen en wat bij het publiek aanslaat. Dat zijn vooral nummers uit de Top2000. We proberen ons repertoire op te bouwen zodat we juist niet de nummers spelen die de meeste coverbands al doen.”

Zaterdag is jullie vuurdoop in Ruurlo. Levert dat nog extra spanning op na jullie jarenlange ervaringen in bands waarin jullie in het verleden mee optraden? “Bij elk optreden is er gezonde spanning. Wat is de locatie, wie is het publiek. De uitdaging is om het publiek altijd mee te krijgen om zo samen met de mensen een mooi feest te maken zodat wij als muzikanten met het publiek ook op het feest Niet Te Stoppen zijn!”

Neem al vast een kijkje op de Facebook- en Instagram-pagina van de NietTeStoppenBand.