De familie Flierman aan het Bluisterplein had aantal jaren geleden een prijs bij de jonge tuinen. Foto: PR.

De familie Flierman aan het Bluisterplein had aantal jaren geleden een prijs bij de jonge tuinen. Foto: PR. 

Wat wordt de mooiste tuin van Ruurlo 2022?

RUURLO – Het voorjaar is in volle gang, de tuin weer wakker geworden dus de keurmeesters van de Berkellandse afdeling van Groei en Bloei gaan weer op pad voor de jaarlijkse tuinkeuringen.

In het voorjaar, de zomer en het najaar worden alle voortuinen binnen de bebouwde kom van Ruurlo gekeurd door de keurmeesters. De tuinen worden door drie keer twee verschillende keurmeesters bezocht. Zij beoordelen de tuinen op verschillende onderdelen zoals: het plantenassortiment, het onderhoud en de opbouw van de tuin. Maar zijn ook de verhoudingen goed, en is de beplanting zo in evenwicht dat de tuin het hele jaar aantrekkelijk is.
Dus best wel een hele klus om tot een goed en objectief oordeel te komen. Zowel kleine als grote tuinen komen in aanmerking, of er moet een haag van ruim tachtig centimeter voorstaan. In de coronatijd zijn veel mensen aan de slag gegaan in de tuin, en Groei en Bloei Berkelland hoopt natuurlijk dat het dan planten zijn geworden en geen tegels of grind. De keurmeesters laten zich verrassen.
Wanneer de keurmeesters langskomen: dat is een verrassing. Thema van dit jaar is ecologisch tuinieren, tijdens de prijsuitreiking zal daar ook extra aandacht aan geschonken worden. Meer informatie over Groei & Bloei op www.berkelland.groei.nl.