Afbeelding

Jeffrey Buis

Wegracer - 20 jaar - Steenwijkerwold

Het seizoen begon met een wintertest in Jerez. Bij die test was het belangrijk om de goede afstelling van de motor te vinden voor het seizoen. De tweede test was in Aragon, ook een circuit in Spanje. Dit was de eerste test dat ik ook samen met andere WK-rijders kon rijden. Ik heb daar veel geleerd en kunnen verbeteren. Daarnaast heb ik ook nog een test gehad in Assen; die baan is altijd goed om te zien waar je op dat moment staat want die baan ken ik heel erg goed.

Aragon:
Op de vrijdag begonnen we met een paar aanpassingen, maar gedurende de dag kon ik constant snelle rondetijden draaien. De informatie hebben we meegenomen naar de Superpole. Deze sessie verliep goed en ik kon mijn tijd continu verbeteren. Daarbij reed ik die tijden zelf, waar ik uiteraard tevreden mee kon zijn. De eerste race begon goed en ik kon meekomen met een groep rijders, maar door technische problemen heb ik helaas de race niet uitkunnen rijden. Het doel van race twee was daarom ook uitrijden en veel leren. Halverwege de wedstrijd begon de grip af te nemen, iets waar ik nog weinig ervaring mee heb. De laatste paar rondjes kon ik wat tijd goedmaken en finishte ik op een achttiende plaats.

Assen:
Het weekend begon met een stevige crash tijdens de eerste vrije training. Hierdoor mistte ik de nodige rijtijd op vrijdag. Tijdens de Superpole zat ik op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Ik kon niet het gewenste rondje eruit krijgen. Ik begon de wedstrijd vanaf de 25e plek. De race begon met een slechte openingsronde, waardoor ik de aansluiting gauw verloor. Gedurende de wedstrijd kon ik wel constante rondetijden klokken en zo finishte ik op een achttiende plek. Tijdens race twee had ik juist een goede eerste ronde en kon ik diverse plaatsen winst maken. Halverwege maakte ik een foutje en eindigde hierdoor op een twintigste plaats. Ik heb wederom veel geleerd tijdens mijn thuisrace.

Dank aan het Motozoo Racing Team voor dit weekend en op naar de volgende wedstrijd in Estoril.