De kick-off in de Gemeente Berkelland met Burgemeester Joost van Oostrum op de Kardinaal Alfrinkschool in Neede. Foto: PR

De kick-off in de Gemeente Berkelland met Burgemeester Joost van Oostrum op de Kardinaal Alfrinkschool in Neede. Foto: PR

Textiel Race voor de basisscholen

BERKELLAND - Op 16 mei gaat de Textiel Race Hengelo, Twenterand en Berkelland van start. Knol Recycling organiseert dIe Textiel Race in samenwerking met de gemeenten Hengelo, Twenterand en Berkelland. 

Dit educatieve project waarbij 10 scholen de strijd aangaan met textielafval, combineert bewustwording over de circulaire economie met een inzamelactie. "Dit doen we door een leerzame en interactieve gastles over het belang van repareren, hergebruiken en recyclen van textiel te verzorgen én een inzamelactie van vier weken te organiseren. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving alles over het belang van repareren, hergebruiken en recyclen van textiel. We willen met de Textiel Race het repareren en inzamelen van textielafval leuk, leerzaam en gemakkelijk maken."

Tien basisscholen uit de gemeenten Hengelo, Twenterand en Berkelland gaan, na de gastles, vier weken lang de strijd aan met oud en kapot textiel. Dit doen ze door zoveel mogelijk textiel te repareren, ruilen en in te zamelen. De school die dit het beste doet, wint een schoolreis naar het Openlucht Museum in Arnhem. De gastlessen worden in de week voor de start van de race (DE week van 9 mei) op alle deelnemende scholen gegeven.
Het project is officieel van start gegaan met een kick-off in de Gemeente Berkelland met Burgemeester Joost van Oostrum op de Kardinaal Alfrinkschool.