Kennismaken met Groenlose ondernemers tijdens wijn- en bierproeverij

GROENLO - Op zaterdag 14 mei wordt in Groenlo de vierde editie van City of Taste georganiseerd. Tussen 19.30 en 22.00 uur kun je op maar liefst 28 locaties kennis maken met Groenlose ondernemers. Zij presenteren zichzelf en hun bedrijf tijdens een wijn- en bierproeverij.

Bezoekers kopen een toegangskaartje en ruilen dat net voor aanvang van de proeverij in de hal van de Oude Calixtuskerk om voor een wijnglas met unieke bedrukking. Dat glas is het toegangskaartje voor alle locaties. Op elke locatie is een wijn en een speciaal bier te proeven. De wijn en het bier zijn geselecteerd door de beide slijters in Groenlo, Antonius en Jan's en geleverd aan de 28 locaties in het centrum.

Ondernemer en initiatiefnemer Arno Doppen vertelt: "Het evenement werkt zo goed omdat we dit als ondernemers allemaal samen oppakken. We willen graag laten zien welke unieke zaken hier gevestigd zijn en vinden het erg leuk om onszelf en ons bedrijf te presenteren aan alle bezoekers. En voor de bezoekers is het een ontzettende gezellige avond uit met hun partner of vrienden. Ze lopen van locatie naar locatie en kunnen nu bij bedrijven en ondernemers binnen stappen waar ze normaal nooit komen. De ondernemer heeft deze avond ook alle tijd om uitleg te geven en je kunt rustig even rondkijken terwijl je een wijntje of speciaal biertje proeft."

Hij benadrukt: "De proeverij is niet het doel van het evenement, het is vooral een middel waarmee je als bezoeker makkelijk over elke drempel stapt. Een heel gezellig en aansprekend middel natuurlijk, maar op alle locaties is ook een alcoholvrije consumptie beschikbaar voor wie dat wil. Dit jaar hebben we voor het eerst ook speciaal bier en niet alleen wijn om te proeven. Voor ieder wat wils!"

Er wordt gezorgd voor een extra gastvrije ontvangst in elke zaak. De ene ondernemer organiseert iets met muziek, er staan vuurkorven voor een winkel, er wordt gedanst, er staan hapjes of er is een bijzondere gast in de winkel aanwezig.... elk jaar valt er meer dan voldoende te beleven. Met City of Taste laten de ondernemers zien wat zij allemaal te bieden hebben. Van atelier tot kapperszaak, van vormgevingsbureau tot kledingzaak, van bloemenwinkel tot boekhandel, van brilmode tot kaasspecialiteiten en van vloerenspeciaalzaak tot cadeauwinkel, Groenlo heeft het allemaal. Neem ook het VVV inspiratiecentrum en Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier eens mee in je rondje!

Arno: "Het doel is niet dat je alle locaties afvinkt natuurlijk. Meestal kun je in de twee en een half uur durende proeverij 6 of 7 locaties bezoeken. En als om 22.00 uur de proeverij wordt afgerond, kunnen bezoekers en ondernemers napraten op de afterparty bij Het Huys van Frederik Hendrik op de markt!"

Kaarten zijn tot zaterdag 14 mei 18.00 uur te koop voor 25 euro bij Hair Effects, Katoo en Antonius Slijterij & Proeflokaal. Tussen 18.00-20.00 uur zijn kaarten in de hal van de Oude Calixtus te koop voor 30 euro. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Vanzelfsprekend is dit een evenement voor bezoekers van 18 jaar en ouder. 


Facebook: CityofTaste