Zaaien en meer aan de
Enkeerdlaan in Ruurlo

RUURLO – Heeft u vorige zomer ook zo genoten van de bloemen en kleurenpracht langs de Enkeerdlaan? Op zaterdag 14 mei om 14.00 uur zaait De Groene Verbinding Achterhoek de strook langs de Enkeerdlaan opnieuw in. Inmiddels heeft de club er twee bomen geplant en aan het einde van het jaar komt er een derde er bij. Komende zomer hoopt men de strook weer net zo op te laten bloeien als vorig jaar.

Op 14 mei kan men helpen met inzaaien en is er mogelijkheid tot het aanschaffen van groente-, kruiden- en tuinplantjes tegen een kleine vergoeding. De inwendige mens wordt niet vergeten, daarvoor wordt een kleine bijdrage gevraagd.
Het is gelukt om een samenwerking tot stand te brengen met de Willibrordusschool. In de week voorafgaand aan 14 mei worden er door leerlingen van groepen 1, 2 en 3, onder leiding van twee vrijwilligers van de Groene Verbinding, zaaibommetjes gemaakt. De leerlingen kunnen deze zaaibommetjes zaterdag 14 mei in de strook gooien. Ze hopen dat de bommetjes 'ontploffen' tot een mooie bloemenzee.

Later dit jaar organiseert De Groene Verbinding Achterhoek een wandeling, 3 september, en een manifestatie, 26 november met het feestelijk planten van de derde boom.


www.degroene
verbindingachterhoek.nl