Get a Grip Achterhoek; project voor jongeren met geldzorgen

ACHTERHOEK - Het Humanitas project Get a Grip Achterhoek richt zich specifiek op jonge mensen van 16 tot en met 27 jaar die hulp kunnen gebruiken bij hun geldzaken. 

Door problemen met de administratie en financiën lopen deze jongeren vast. Het lukt hen nu niet om hun eigen geldzaken op orde te brengen en houden en lopen het risico op uitval op school, studie of werk.

Get a Grip Achterhoek wil jongeren versterken door hen (nieuwe) financiële vaardigheden aan te leren. Samen met de vrijwilliger wordt er stabiliteit, rust en structuur gecreëerd in de financiële huishouding. Humanitas doet dit op een coachende en positieve manier en biedt een luisterend oor. De jongere wordt wegwijs gemaakt in allerhande voorliggende voorzieningen en regelingen.

Voor dit nieuwe project is Humanitas Achterhoek per direct op zoek naar (jonge) vrijwilligers met affiniteit met financiën en jongeren. De afdeling zoekt twee vrijwillig coördinatoren die spin in het web zijn en een belangrijke schakel in het ondersteunen van jongeren met geldzorgen. Ook zoekt de afdeling mensen die jongeren willen helpen met bijvoorbeeld het ordenen van de administratie, het geven van inzicht in de inkomsten en uitgaven en het aanvragen van financiële tegemoetkomingen. 

Kijk voor meer informatie of aanmelding op onze website www.humanitas.nl/afdeling/Achterhoek_West/