Een selfiestick is een van de handige hulpmiddelen bij het vloggen. Foto: PR
Een selfiestick is een van de handige hulpmiddelen bij het vloggen. Foto: PR Ravi Kotecha

Leer vloggen in het BIEBlab

Maatschappij

BERKELLAND - De BIEBlab-bijeenkomsten van 19 januari (Ruurlo) en 26 januari (Eibergen) staan in het teken van het maken van vlogs. Deze BIEBlabs worden twee keer per maand georganiseerd door de Bibliotheek Oost-Achterhoek en zijn speciaal bestemd voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Steeds wisselende thema’s komen er aan de orde.

Veel jongeren volgen wel één of meer vloggers, maar wat maakt een vlogger nou zo leuk? En wie vraagt zich niet af of hij of zij het misschien ook zou kunnen? In een paar stappen volgen de deelnemers het traject van een idee naar een korte leuke vlog. Gezamenlijk onderzoeken zij voor wie de vlog bedoeld is, wie ze willen zijn in de vlog en wat er allemaal kan om het filmpje nog leuker te maken voor de kijker. Het begint kort met het maken van een plannetje, dan de nodige spullen bij elkaar zoeken en vervolgens is het veel filmen geblazen. Ook wordt niet vergeten om er met de iPad een nog mooier geheel van te maken, met geluidjes en muziek. Ook moeten de vloggers de kijker in hun filmpje lokken en netjes afscheid nemen van hun volgers.
De BIEBlabs in Ruurlo zijn altijd op de eerste en derde woensdag van de maand. Die in Ebergen op de tweede en vierde woensdag van de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.
De BIEBlab-bijeenkomsten over vloggen beginnen in beide vestigingen om 15 uur. Aanmelden kan via de site of tel. 088-0062929. De deelnamekosten bedragen 2,50 euro.


www.oostachterhoek.nl/BIEBlab